Ако не се изправим решително срещу Путин, ще платим много

...
Ако не се изправим решително срещу Путин, ще платим много
Коментари Харесай

Ако не се изправим решително срещу Путин, ще платим много по-висока цена


" Ако не се надигнем уверено против Путин, ще платим доста по-висока цена ", споделя генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Борис Джонсън приканва за дълготрайна финансова и техническа помощ за Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. " Трябва да се настроим, че тази война може да продължи години ". Затова и поддръжката за Украйна не трябва да понижава, сподели той пред вестник " Билд ам Зонтаг ".
Редакцията предлага
Разходите за тази поддръжка са огромни, защото военната помощ е скъпа и цените за хранителни артикули и сила в Европа порастват. Но това не може да се съпоставя с цената, която Украйна заплаща всеки минал ден - с всички убити украинци, сподели още Столтенберг.

" Ако не се изправим решително срещу Путин "

Ако не се надигнем уверено против съветския президент Владимир Путин, " тогава ще платим доста по-висока цена ". Генералният секретар на НАТО допуска, че ще съумеят да изтласкат съветските войски от Донбас.

Същевременно английският министър председател Борис Джонсън прикани Запада да продължи да поддържа Украйна дълготрайно. В обява за " Съндей таймс " той написа, че поддръжниците на Киев би трябвало да се убедят, че Украйна " разполага със стратегическата устойчивост, с цел да оцелее и в последна сметка да завоюва " тази война.

Джонсън формулира проект от 4 точки за " дълготрайна финансова и техническа помощ " за Украйна. Британският министър председател категорично предизвестява, че не трябва да се стига до такава степен Русия да завземе дълготрайно украински територии. Ако това бъде разрешено на Путин, светът няма да стане по-мирен, счита Джонсън. " Един подобен фарс би бил най-голямата победа за един агресор в Европа от Втората международна война насам. "

" Ще си върнем всичко, което ни принадлежи "

След завръщането си от визитата си в южната част на Украйна, украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че страната ще си върне окупираните от Русия области. " На никого няма да дадем юга. Ще си върнем всичко, което ни принадлежи ", сподели той в свое видеообръщение. Украйна ще възобнови и сигурния достъп до море, увери президентът.

***

Вижте и това видео от нашия списък:
" Не желая да имам нищо общо с Русия "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР