Ако не прогресираме и не опитаме да променим системата скоро,

...
Ако не прогресираме и не опитаме да променим системата скоро,
Коментари Харесай

Президентът на "Ювентус" призова за промени във футбола, за да се задържи интересът на младите

Ако не прогресираме и не опитаме да променим системата скоро, нашите деца няма да се интересуват от футбола и няма да желаят да гледат мачове. " Така президентът на " Ювентус " Андреа Аниели се обърна към участниците в конференцията " Лидерите в спорта ", която се организира в Лондон.

Босът на италианския първенец, който оглавява и Асоциацията на европейските клубове (ECA), прикани за радикални промени в европейските клубни шампионати, с цел да може да се увеличи ползата към играта. Според Аниели задачата в идващите години е да се задържи ползата на младото потомство.

" Повече мачове сред най-големите европейски клубове автоматизирано значат и по-голям интерес. В противоположен случай с сегашния формат и концепциите, които се развиват, рискуваме футболът да отстъпи водещата си позиция измежду младите за сметка на " Нетфликс " или видеоигри като Fortnite ", сподели Аниели.

Той прикани водещите европейски лиги да се обединят към концепцията за реформиране на Шампионската лига, където да се вкарат нанагорнище и изпадане. По неговите думи по този начин ползата към шампионата ще бъде още по-голям.

Аниели е бранител и на концепцията за основаване на трети европейски шампионат след Шампионската лига и Лига Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР