Ако не полагаме грижи за себе си, процесът на стареене

...
Ако не полагаме грижи за себе си, процесът на стареене
Коментари Харесай

Това са вредните навици, които ни състаряват

Ако не поставяме грижи за себе си, процесът на стареене може да настъпи доста по-рано, в сравнение с в реалност го чакаме. Има някои нездравословни привички, типични за множеството хора, които би трябвало да бъдат изменени, с цел да имаме сила, да се усещаме и изглеждаме добре. Ето кои са те.

Отказ от сладко – добре е да го ограничите, само че не и да го спрете изцяло, тъй като това стресира организма и води след себе си последици. Може да употребявате заместите на захарта, които са по-здравословни, и с тях да приготвяте сладкиши.

Стрес – когато се нагърбвате с доста задания едновременно, когато в главата и в дома ви е цялостен безпорядък, когато проявявате прекомерна емоционалност, това води до струпване на непотребен стрес, който ви състарява и вреди. Важно е да внесете естетика във вътрешния и във външния си свят, с цел да се чувствате в мир със себе си.
 Без пари за скъпи кремове, рецепта за лице без бръчки! Без пари за скъпи кремове, рецепта за лице без бръчки!
Изключително значимо е за кожата да бъде усърдно ексфолирана, с цел да пада мъртвата кожа, да се почистват порите и да се изглажда лицето...

Неправилна стойка – доста е значимо да стоите изправени и да вървите по същия метод. Обърнете си внимание и коригирайте стойката си, до момента в който е време. В противоположен случай може да получите болки в цялото тяло.

Пиене със сламка – надали бихте предполагали, само че това е нездравословен табиет. Когато си поръчате сок или друга напитка в заведение или си приготвите такава вкъщи, не я пийте със сламка. Позицията на устните, която се получава при консумирането през сламка, води до формиране на бръчици. Същият резултат се получава при пушенето.

Диети – в случай че не знаете каква диета е подобаваща за вас, можете единствено да си навредите с отхвърли от избрана група храни. Гладуването и диетите не са метод за намаляване, а за разболяване. Може да получите бръчки от тях.

Безсъние – в случай че не успявате да си набавяте задоволително сън, освен ще се състарите прибързано, а и ще навредите на здравето си. Безсънието води до стрес и отмалялост. Освен състаряване, може да качите и килограми, а това да навреди на самочувствието ви и да ви докара до депресивно положение.
 Бръчките демонстрират проблеми с разнообразни елементи от организма Бръчките демонстрират проблеми с разнообразни елементи от организма
Бръчките зависят освен от възрастта на хората, само че и от вида на тяхната кожа, демонстрира ново проучване, представено от БГНЕС. При хората...

Слънцезащита – както през лятото, по този начин и през зимата е значимо да ползвате артикули, които защищава кожата и косата от слънчевите лъчи.

Спане по лице – по този начин притискате лицето си към възглавницата, което би могло да бъде причина за формиране на бръчки. Добре е да спите по тил съгласно експертите.

Гледане на телевизия – потвърдено е, че този нездравословен табиет съкратява живота, защото се счита за водене на затънал метод на живот.

Отопление с уреди – изсушава кожата и косата, което може да ви състари. Радвайте се на естествената топлота от слънцето, а зимата не прекалявайте с уредите за отопление. Може да си купите овлажнител за въздух.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР