Ако не можем през попълването на регулаторите да осмислим управлението

...
Ако не можем през попълването на регулаторите да осмислим управлението
Коментари Харесай

Христо Иванов: Важни са управленските приоритети след ротацията, ...

Ако не можем през попълването на регулаторите да осмислим ръководството си, честното е да се обърнем към гласоподавателите. Трябва да се фокусираме върху целите на ръководството след ротацията, а не върху министерските салда, които са част от реализацията им. Това са част от тезите, които изложи водачът на “Да, България ” и съпредседател на “Демократична България ” Христо Иванов в предаването “Неделя 150 ” на БНР.

 

Според Иванов въпросът с външния министър не е димка, само че наподобява по този начин, тъй като се разиграва през медиите. “Установяването на правда и това България да бъде изцяло суверенна страна има своите външно-политически измерения. Ние би трябвало да довършим участието си в Европейски Съюз с влизане в еврозоната и в Шенген и да се възползваме от всички  благоприятни условия на еврочленството. Също да излезем от изискванията на мониторинг, наказания и от челните места в класацията по корупция. Излизането от този статут зависи също от тази външнополитическа релация ”, сподели съпредседателят на Демократична България. 

 

По думите му, разногласието за външното министерство не е битов въпрос или плод на персонални прищевки, а законен систематичен интерес да се откри верният баланс в ротационното ръководство. “За мен е значимо да позволим на Мария Габриел и Николай  Денков сами да намерят решение на тези законни тези. Това не може да сложи под подозрение ръководството ”, безапелационен е Иванов. 

“За мен е значимо, с цел да можем да приказваме за идващото издание на ротационната формула е по-важно какви задължения за промени ще бъдат декларирани при предаването на щафетата ”, сподели партийният водач. И подсети за решението на Националния съвет на “Да, България ”, което даде мандат на партийното управление да води договаряния за поддръжка за целите и политиките на ръководството след ротацията. Тя ще зависи от степента, в която се поема ангажимент те да се осъществят. Сред тях са промените в Закона за правосъдната власт, които да довършат конституционната правосъдна промяна, явен механизъм за попълване на регулаторните органи, с цел да не могат те да бъдат политически парцелирани, избиране на самостоятелни и безапелационни членове на Комисията за противопоставяне на корупцията.

 

Според Христо Иванов не просто би трябвало да се разкрие убийството на Мартин Божанов-Нотариуса, само че и целия модел за нелегално експлоатиране на правосъдната власт. “Трябва да се направи огромна аутопсия на модела на престъпната структура. Трябва да я направи Народното събрание, тъй като този въпрос има своите значими политически промени - по какъв начин са съдействали институциите за тази скица ”, сподели той във връзка работата на особено основаната по случая парламентарна комисия. И предложи да стартира спор за законови промени при случаи на надделяващ публичен интерес да могат да се отварят материали от следствената загадка. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР