Ако не можем да си изпълним управленската програма, ще си

...
Ако не можем да си изпълним управленската програма, ще си
Коментари Харесай

Ако не можем да изпълним управленската програма, ще подам оставка, заяви премиерът Николай Денков

Ако не можем да си осъществим управническата стратегия, ще си подам оставката. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков, който дава отговор на въпроси на жители и медии по време онлайн лъчение на формалната страница на Министерския съвет във фейсбук.

„ Когато бюджетът беше неодобрен от Комисията по бюджет и финанси, аз се обадих на политическите ръководители и споделих, че в случай че това не бъде оправено, аз ще си подам оставката. На другата заран си бях подготвил речта, с която си подавах оставката, в случай че не се вземе това решение. Бюджетът беше признат както би трябвало и не се наложи “, даде за образец министър-председателят.

Той акцентира, че е подготвен да се отдръпна и в случай че парламентарните групи, подкрепящи това постоянно държавно управление, решат, че „ желаят различен министър председател “. „ Ако го изискат, ще си подам оставката “, добави Денков.

Министър-председателят разяснява тематиката с работата на Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност , която получи публични рецензии през последните дни. „ Важно е да се даде явен знак към чиновниците, че би трябвало доста по-активно да стартират да работят с хората по места – инспекции по пътищата, блокиране на мрежите за разпространяване на опиати. Имаше много сполучливи акции във връзка с разпространителите на опиати през последните два месеца. Това е тяхната работа, за това са назначени и им се дават заплати. Повишението на заплатите върви с упованията към тях “, сподели министър председателят. По думите му той е получил ясни уверения от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, че ще се работи за възстановяване на работата.

„ Който не се оправя с това, ще би трябвало да си търси друга работа “, сподели още министър председателят.

Николай Денков разгласи, че скоро следва и съвещание на Съвета за национална сигурност към Министерския съвет, който той ръководи. „ Когато се пробвах да го свикам, с огромна изненада открих, че той няма признати правила за своята активност. Наложи се първо да ги подготвим, изпратено е предлагането до всички институции, след няколко дни чакаме първото съвещание “, изясни министър председателят.

Във връзка с прекратяването на концесията на пристанище „ Росенец “, което решение одобри Народното събрание, Денков съобщи, че не би трябвало да се основава проблем в работата на намиращата се там рафинерия. „ Тя е извънредно значима за обезпечаване на пазара на горивата. Разговорът там би трябвало да е по какъв начин, работейки и употребявайки опциите на дерогацията, да удостоверим, че българските жители имат ниски цени на горивата “, уточни министър председателят.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР