Ако най-добрият филм не е Опенхаймер, това ще бъде едно

...
Ако най-добрият филм не е Опенхаймер, това ще бъде едно
Коментари Харесай

Триумф на Опенхаймер, втори оскар за Ема Стоун и първи за Украйна

Ако най-хубавият филм не е " Опенхаймер ", това ще бъде едно от най-големите разочарования, в случай че не и най-голямото отчаяние в историята на оскарите ", сподели преди церемонията Скот Файнбърг, изпълнителен редактор за премиите в изданието " Холивуд рипортър ". Гала вечерта за връчване на премиите не го разочарова.
" Опенхаймер " на Кристофър Нолан господства със седем оскара, което е победа допълнително от половината от 13-те номинации от Академията за кино изкуство и науки. Тричасовият епос за основателя на атомната бомба приключи сезона на премиите в Холивуд като беше разгласен за най-хубав филм, режисьор, артист (Килиън Мърфи), поддържащ артист (Робърт Дауни младши), истинска музика, кино монтаж и операторско майсторство.

Кристофър Нолан получи статуетката си от Стивън Спилбърг, като посочи актьорския състав, предвождан от " невероятния Килиън Мърфи " и благодари и на своята брачна половинка и колежка Ема Томас като я назова " продуцент на всички наши филми и на всички наши деца ". Двамата работят дружно от 1997 година, откакто се срещат като студенти в Лондон.

Продуцентът Ема Томас назова брачна половинка си Нолан " неповторим и брилянтен ", само че сподели, че целият им екип е " просто необикновен " и също по този начин благодари на трите им деца.

Победа беше предсказуема - Опенхаймер си проправи път през продължаващият седмици наред сезон на премиите през 2024 година, като е любимец както на критиците, по този начин и на публиката.

Ема Стоун си потегли с втори оскар за най-хубава актриса след " Ла Ла ленд " от през 2017 година Изпълнението ѝ в " Клети създания " е мощно, само че не беше водещ любимец за оскарите, само че това мнение стартира да се трансформира, откакто тя получи " Златен глобус " и премията на БАФТА в категорията.

Наградата беше малко шокираща, защото се очакваше Лили Гладстоун, първата индианка, номинирана за най-хубава актриса в " Убийците на цветната луна " на Мартин Скорсезе, да завоюва премията и да влезе в историята на оскарите.

" Направихме нещо по-голямо от сбора на неговите елементи, всички ние дружно и за мен е огромна чест да споделя това с всеки един, който вложи своята обич, грижа и искра в този филм ", сподели разчувстваната Стоун. Тя стана осмата актриса с два Оскара преди 35-годишна възраст след Мерил Стрийп, Джоди Фостър, Елизабет Тейлър, Бет Дейвис, Луиз Райнър, Оливия де Хавиланд и Хилари Суонк. Никой мъж артист не е реализирал това.
Килиан Мърфи, който играе в съвсем всички филми на Нолан, бе посрещнат с бурни аплодисменти, когато получи премията си за най-хубав артист. В това нямаше особена изненада, само че той съобщи, че е слисан от избора и благодари на сътрудниците си в " Опенхаймер ", с които е бил на " най-удовлетворяващото креативно странствуване през последните 20 години ".

" Аз съм доста горделив ирландец, застанал тук довечера ", споделя той на публиката и посвети премията на " всички миротворци по света ", добавяйки: " Направихме филм за индивида, основал атомната бомба, и за положително или неприятно живеем в света на Опенхаймер ".

" Опенхаймер " застана в категорията от единствено пет други кино лентата, събрали през последните съвсем 100 години доста награди: " Титаник ", " Бен Хур " и " Властелинът на пръстените: Завръщането на краля " завоюваха по 11, до момента в който версията на " Уестсайдска история " от 1961 година бе отличена с 10, а " Английският пациент ", " Последният император " и " Джиджи " - по 9.

Робърт Дауни младши справедливо си потегли с оскар за най-хубав поддържащ артист, тъй като още при излизането на екран на " Опенхаймер " мненията за играта му бяха, че той " с гръм и тропот " е посочил какъв брой е добър в трагични функции и без проблем е излязъл от коловоза на Железния човек от траялите години наред екранизации на комикси на " Марвел ".

Давин Джой Рандолф се разплака, когато получи оскар за поддържаща актриса за играта си в " Заседнали " (The Holdovers) още при първата си номинация. В благодарствената си тирада тя разкри, че не постоянно е виждала себе си като артист, до момента в който майка ѝ не я насърчила да потърси локалната театрална школа.

" Не мислех, че би трябвало да се занимавам с това като кариера. Благодаря на майка ми, че направи това. Благодаря на всички хора, които бяха до мен, направляваха ме и ме водеха. Винаги съм желала да бъда друга, само че в този момент съзнавам, че просто би трябвало да бъда себе си ", сподели тя. " Благодаря ви, че ме видяхте. "

Режисьорът на " 20 дни в Мариупол " Мстислав Чернов произнесе мощна тирада при приемането на премията за най-хубав документален филм, първият оскар за Украйна. Филмът на Чернов документира по какъв начин като видеожурналист отразява първите три седмици от съветската блокада на украинския град, в който починаха хиляди хора - най-вече хора от Втората международна война насам в Европа.

" Вероятно ще бъда първият режисьор на тази сцена, който ще каже, че ми се желае в никакъв случай да не съм правил този филм ", сподели той. " Искам да мога да разменя това със [ситуация, в която] Русия в никакъв случай да не атакува Украйна, в никакъв случай да не окупира нашите градове... само че не мога да трансформира историята. Не мога да трансформира предишното. "
" Но ние всички дружно, вие, едни от най-талантливите хора в света, можем да се уверим, че историята е отразена правилно, че истината ще надделее и че хората от Мариупол и тези, които са дали живота си, в никакъв случай няма да бъдат пропуснат. Защото киното образува мемоари. А спомените образуват историята. "

" Барби ", донесъл на основателите си 1.4 милиарда $ и коментиран в обществото много повече от " Опенхаймер ", приключи вечерта с един оскар.

Били Айлиш и брат ѝ Финиъс ОКонъл завоюваха премията за най-хубава истинска ария за баладата What Was I Made For? За тях това е втората статуетка след шлагера им от " Смъртта може да изчака ", последната екранизация от поредицата филми за Джеймс Бонд.

Айлиш извърши песента по време на спектакъла. а музиката към " Барби " получи втори късмет на церемония вечерта, откакто Райън Гослинг излезе на сцената в яркорозов костюм, ръкавици и каубойска шапка, с цел да изпее баладата I'm Just Ken, заобиколен от танцьори, облечени в черно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР