Ако НАТО казва, че е против замразяването на конфликта в

...
Ако НАТО казва, че е против замразяването на конфликта в
Коментари Харесай

Лавров: НАТО е против замразяването на конфликта в Украйна, значи искат да воюват

Ако НАТО споделя, че е срещу " замразяването " на спора в Украйна, значи " желаят да се бият ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров пред публицисти след съвещанието на Съвета на министрите на външните работи на страните членки на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС).


" Ако НАТО, посредством устата на [генералния секретар на НАТО Йенс] Столтенберг, за следващ път заявява, че е срещу замразяването, както се показват, на спора в Украйна, това значи, че те желаят да се бият. Е, дано се бият! Ние сме подготвени за това. Отдавна сме разбрали задачите на НАТО в обстановката към Украйна. Тези цели се образуват от години, още след държавния прелом. Сега НАТО се пробва да ги осъществя ", съобщи Лавров.

Ръководителят на съветската дипломация означи, че редица политици и политолози на Запад " изтрезняват " и схващат същинските аргументи за протичащото се и това, което се случва " на място ". " Ако в това време те настояват, че не водят война против Русия, а в действителност вършат тъкмо това, признавайки, че без помпането на украинския режим с оръжие, без даването на разследващи данни, информация от спътници, насочването на цели обстановката в Украйна от дълго време щеше да е завършила, това в действителност е самопризнание, че те са директен участник в хибридната и даже горещата война, оповестена против Русия ", сподели той.

Според съветския външен министър изказванията на представителите на НАТО единствено удостоверяват " световните упоритости и световните искания в действителност да дефинират разпоредбите на играта за всички райони ". " Това се отнася и за европейската част на нашия континент, и за източната част на Евразия. На първо място, във връзка с провокациите, които НАТО основава във връзка с КНР, насърчавайки основаването на военни блокове като AUKUS и насърчавайки инфраструктурата на НАТО, наличието на НАТО в района. Това е рискова игра. И рано или късно НАТО би трябвало да осъзнае своята безперспективност и невъзможност ", съобщи министърът.

Според Лавров НАТО ще би трябвало да признае, че се образува многополюсен международен ред, в който " няма да има " командири " и самостоятелни отговорници за вземането на решения.

Руският посланик също по този начин означи, че ОДКБ не се пробва да поеме водещата роля в Евразия, до момента в който Северноатлантическият алианс се държи по този метод. " Не мисля, че би трябвало да даваме на ОДКС образ на какъвто и да е блок, който да се опълчва на който и да било. ОДКС се развива въз основа на законните ползи в региона на сигурността на своите страни членки и не се стреми да играе водеща роля на евразийския континент./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР