Ако нашите действия могат да помогнат, ние сме там. Това

...
Ако нашите действия могат да помогнат, ние сме там. Това
Коментари Харесай

Ватикана: Спрете оръжията, готови сме за намеси на различни нива

" Ако нашите дейности могат да оказват помощ, ние сме там ". Това сподели ватиканският държавен секретар кардинал Пиетро Паролин в изявление за Tv2000, малкия екран на Италианската епископска конференция.

Държавният секретар повтаря, че първото нещо, което би трябвало да се направи, е „ да се спрат оръжията “, „ да се спрат боевете, само че на първо място да се заобикаля ескалация “. „ Първата ескалация – удостоверява кардиналът – е точно словесната. И когато стартираме да използваме избрани думи, избрани изрази, те не вършат нищо друго, с изключение на да възпламеняват мозъците и водят съвсем, бих споделил, естествено, също по този начин безчувствено, до потреблението на напълно други средства, които са смъртоносните оръжия, които виждаме в деяние в този миг в Украйна “.

В изявлението Паролин напомня, че „ намесата на Светия трон се прави на няколко равнища “, като се стартира от религиозното с поканата за „ настоятелна молитва, та Господ да подари мир на тази измъчена земя “ и до „ включването на вярващи в тази всеобща молитва “. След това има филантропична интервенция посредством Каритас и епархиите, „ отдадени на приема на бежанците от Украйна, сходно на доста други институции “. И най-после, „ има подготвеност за дипломатически начинания. Вече има разнообразни опити – изяснява той –по целия свят и по тази причина сме разполагаем, в случай че се сметне, че нашето наличие и нашето деяние могат да оказват помощ, ние сме там ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР