Ако направим един бърз анализ след първия тур, можем да

...
Ако направим един бърз анализ след първия тур, можем да
Коментари Харесай

Калоян Паргов: София е голям успех за БСП, за втори път след 2019 г. е претендент за кметското място

Ако създадем един бърз разбор след първия тур, можем да кажем, че предсказанието, че Българска социалистическа партия ще се срути в локалната власт, не се случи. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България " Калоян Паргов, ръководител на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания, четири следващи мандата общински консултант и ръководител на групата " Българска социалистическа партия за България “.  " На първи тур Българска социалистическа партия има определени 46 кмета. Вярно – на междинни общини. За втория тур Българска социалистическа партия ще взе участие в 86 балотажа, от които половината Българска социалистическа партия води след първия тур на съперника си, от които балотажи шест регионални града – Русе, Шумен, където Българска социалистическа партия води в резултата след първия тур, Силистра, Разград, Хасково и несъмнено, най-после, само че не по-малко значимо, изведено и преди всичко – София, столицата, в която всички взират взор в последния месец и малко. За София можем да кажем, че това е огромен триумф за Българска социалистическа партия, тъй като за втори следващ път след 2019 година Българска социалистическа партия е кандидат за кметското място, което му се изплъзва към този момент 30 години. Помните акцията през 2019 година с Мая Манолова, в този момент се повтори същото и с акцията с Ваня Григорова ", уточни Паргов. 

Според него на втория тур борбата за София е сред финансовия олигархичен капитал и тези, които изгубиха от прехода, тъй като самите претенденти въплъщават това.

" Да погледнем – постоянно финансово-олигархичният капитал си е избирал някого, който да го съставлява. Не толкоз очевидно част от този капитал, само че негов представител. Сега за първи път самият господин Терзиев, който очевидно от икономическата статистика за неговите стопански дейности и начинания, е натрупал към 200 милиона, което го прави част от този наедрял капитал. Ако 200 милиона не те прави част от едрия капитал – здраве му кажете? Докато Ваня Григорова – както я назовават някои, " профсъюзна деятелка “ както досега, а по новому " синдикалистка “, пази хората на труда, пази правата на трудещите се, правата на онеправданите и така наречен изгубени от прехода, които са безусловно болшинство на фона на другото посланичество, което господства управнически, в тази ситуация в София. За първи път тези хора имат действително посланичество и действителен късмет да излъчват отпред на Столична община кмет, който се разграничава от досегашните в последните 30 години ", добави Калоян Паргов. 

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР