“Ако наистина сме отговорни политици, трябва да вървим към нов

...
“Ако наистина сме отговорни политици, трябва да вървим към нов
Коментари Харесай

Ива Митева: Ако сме отговорни политици, трябва да вървим към нов кабинет

“Ако в действителност сме виновни политици, би трябвало да вървим към нов кабинет. Би трябвало да забележим, че хората ни вкараха във властта с доста вяра и упования, че хората не желаят избори, че в очите им има доста обезсърчение и яд. Вярвам към момента в новия кабинет”, това сподели Ива Митева пред NOVA.

Според Има Такъв Народ третият поручвателен мандат ще бъде връчен на “Демократична България”.

“Тя може най-вече да сплоти сътрудниците от Политическа партия, в това време съумява да приказва добре и с Българска социалистическа партия. В този миг е доста значимо да намерим този обединител сред нас”, акцентира тя.

Митева съобщи, че от Има Такъв Народ поставят старания “да изоставят емоциите” и да бъдат по-диалогични, в името на това да има нова ръководеща коалиция:

“Опитваме се да преценим обстановката по-трезво, да оставим страстите, разсъдъкът да излезе на напред във времето, да преценим риска и да преценим какви ще са последиците”, сподели тя и добави, че от партията не биха желали да работят с отделилите се от Има Такъв Народ депутати в една възможна нова четворна коалиция.

Премиерски и министерски постове към момента не са обсъждани, само че Митева също изрази единодушие, че министър председателят би трябвало да бъде излъчен от “Продължаваме Промяната”.

“Трябва да бъде персона, която е уравновесена, която ще сплоти парламентарните групи, персона, която има опит, персона, която може да беседва с всички”, по този начин тя разказа фигурата на един предстоящ министър председател, необходим на страната.

Като такива тя вижда Никола Минчев и Даниел Лорер.

“Минчев може би ще бъде едно от имената на масата, само че може би ще има и други имена. Името на Лорер също не е за подценяване Мисля, че той има по-големите опит и познания. Но колкото повече имена има на масата, толкоз по-добре за страната ни”, сподели депутатът от Има Такъв Народ.

На въпрос дали партията ще поддържа закона за КПКОНПИ Митева изрично съобщи, че те имат “сериозно отношение към битката с корупцията”.

“Законът за корупцията е закон писан на коляно, писан за няколко часа, закон който демонстрира по какъв начин не се прави законодателство. Ние ще подкрепим този закон” сподели тя и добави: “Но ще би трябвало да седнем и да го преработим, тъй като там има доста проблеми.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР