Ако наистина искаме да останем по-дълго на нашата планета Земя

...
Ако наистина искаме да останем по-дълго на нашата планета Земя
Коментари Харесай

Трите български еко проекта, които ни скриха шапката

Ако в действителност желаеме да останем по-дълго на нашата планета Земя би трябвало да я пазим и съществено да се замислим какво вършим за нашето стабилно развиване. За благополучие у нас имаме супер готини и будни младежи, които основават бизнеси с мисъл за природата. Виж кои три български еко плана ни скриха шапката.

3 Бутилките оригами на Петър и Радина

Радина Попова и Петър Захаринов основават план, обвързван с технология на прегъване на пластмасови контейнери за многократна приложимост, което ще ни помогне да понижим потреблението на пластмасови бутилки и неразградими опаковки. Тяхната оригами бутилка съставлява цветно „ шише “, което е сгъваемо, рециклируемо и безусловно може да се носи в задния джоб. 

Виж още: Наше момче стана един от 10-те най-хубави бармани в света 

2 Тампоните на Daye със CBD

Собственичката на марката Daye, който създава болкоуспокояващите артикули за женско здраве със CBD – Валентина Миланова прави първия първообраз на обезболяващия тампон сама в домашни условия благодарение на 3D принтер и фибри от промишлен коноп. Днес компанията й към този момент има инвестиция от 11.5 млн. $ от английски капиталов фонд, а марката се стреми да прави биоразградими опаковки на продуктите си и да е напълно еко ориентиран и резистентен бизнес с мисъл за дамите и техните месечни неразположения, само че и с грижа към природата.

Виж още: Кой сподели Галена? Това са най-слушаните песни и албуми в Съединени американски щати за 2022 година

1 Lam’On и фолиото

 Тази българска започваща компания създаде 100% биоразградимо и изцяло компостируемо ламиниращо фолио и опаковъчно фолио, направено от царевица. Тяхното фолио е използвано за общоприетите машини, употребявани сега от печатници и издатели, с добра цена е и може да се рециклира в компост. С него можем да спестим на планетата тонове боклуци, които идват от печатната промишленост и остават стотици години на бунищата без да могат да се разградят.

Изображение: iStock photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР