Ако наистина има какво да каже министър-председателят и началникът на

...
Ако наистина има какво да каже министър-председателят и началникът на
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Кирил Петков щеше да стои всеки ден в прокуратурата, ако това би помогнало да се разкрие истината

Ако в действителност има какво да каже министър-председателят и началникът на кабинета му и основният прокурор е решил, че казаното от тях ще бъде потребно, с цел да се разкрие истината за свадите, които изкараха хората на улицата, това е добре. Минаха две години от тези кавги, време е да се дадат отговори на тези въпроси. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски във връзка изпратените призовки от прокуратурата на Кирил Петков и Лена Бориславова.

Мисля, че Кирил Петков щеше да стои всеки ден в прокуратурата, в случай че това би помогнало да се разкрие истината. Оттам нататък всичко зависи от българската прокуратура, добави Свиленски.
свързани новини113864преди 6 часа
Той разяснява и разразилия се през почивните дни скандал по отношение на изнесената от Румен Овчаров информация за продадени от " Булгаргаз " в петък 60 000 мегаватчаса природен газ на избрани компании.

Призовавам министъра на енергетиката да не дава квалификации за кавги и войни. Факт е, че има проблем и българското общество има право да научи какво се случва. Днес разбрахме, че стартират инспекции, дано да изчакаме да забележим какво ще открият институциите. Ако страната е ощетена, виновниците би трябвало да понесат отговорност, съобщи Свиленски.

Той акцентира, че в ръководещата коалиция няма напрежение. Такова напрежение се търси отвън обединението. Че няма напрежение в обединението, ще проличи по време на разискването на бюджета. Това ще даде знак както за бъдещето на обединението и на този парламент, уточни ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Георги Свиленски означи, че мораториумът върху цените на тока е въведен, тъй като е значимо българските жители да бъдат предпазени през зимата. Българските жители да бъдат спокойни, че държавното управление работи за това да не бъде вдигната внезапно цената за битовите консуматори след отпадането на мораториума. Българска социалистическа партия по тази причина взе участие в ръководството – да бъде общественият вектор, да бъдат предпазени обществените права на българските жители, сподели още социалистът.

Той увери, че и бизнесът, и хората, ще бъдат предпазени от страната в рецесията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР