„Ако надделее здравият разум, би трябвало да има правителство. Не

...
„Ако надделее здравият разум, би трябвало да има правителство. Не
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Правителство ще има, ако надделее здравият...

„ Ако надделее здравият разсъдък, би трябвало да има държавно управление. Не вървим към нови избори, тъй като оттук насетне ще има серпантина, защото постоянно ще има някой недоволен”. Така кметът Здравко Димитров отговори на въпроса на „ Марица” каква е прогнозата му за ръководството на страната след парламентарните избори.



Димитров акцентира, че ГЕРБ се показа добре на вота и е победител. „ Искаше ни се да има повече определени депутати в Пловдив. Гласовете ни са повече от трите избрани мандата, само че при разпределението на гласове те отидоха при други политически сили. Не забравяйте, че за пети следващ път ГЕРБ завоюва избори, което не се е случвало в България, само че очевидно хората желаят промяна”, разяснява кметът.

Градоначалникът смята, че значимото е страната да е постоянна и да вървят европроектите. Той напомни ръководството на Орешарски, когато Българска социалистическа партия беше на власт и когато бяха спрени фондовете. На нито един интернационален конгрес България не беше поканена. Отидоха единствено на една екскурзия във Виетнам – да открият ресторант, изброи Димитров.



На въпрос за какво не е бил с Бойко Борисов на Околовръстното шосе, Димитров изясни, че три - четири пъти се чували с премиера, само че защото е бил отвън Пловдив, са се разбрали, че ще се видят различен път.

„ Работата, която вършим с моя екип за Пловдив и с милиони левове привлечени вложения в общината, единствено по себе си приказва за ръководството. Спазваме си уговорките, поети пред пловдивчани”, сподели Здравко Димитров във връзка на мненията на негови съперници, че той е съдействал за по-слабия резултат на ГЕРБ в Пловдив.

Като един от образците кметът уточни приключената постройка на ДГ „ Перуника” на ул. „ Марагидик”, която наподобява като в приказките. В предизборната си акция Здравко Димитров беше заречен, че за четирите години от мандата му Пловдив ще има още 12 детски заведения. На половината от тях се работи, за останалите текат процедури, удостовери зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

В ДГ " Перуника ", която е главно ремонтирана, има шест групи с шест детски площадки в двора, физкултурен салон, плувен басейн, описа Бончо Бонев, шеф на компанията - реализатор " Парсек ". Реконструкцията е направена по плана на арх. Радка Стефанова с безвъзмездната помощ по Оперативна програма " Региони в напредък " и коства 2 438 000 лв. без Данък добавена стойност.

Всички стаи в детската градина са в разнообразни нюанси и комбинации и радват очите - жълто, розово, оранжево, резедаво, синьо. Децата ще се отопляват с парно, а през горещите месеци градината ще се охлажда с чилъри. В стаите и занималните към този момент са поставени мебели, в общината тече процедурата за доставка на кухненско съоръжение на стойност 250 000 лв..

" Много се радваме, че за новата образователна година ще отворим детската градина и че е станала толкоз хубава ", разяснява директорката на " Перуника " Адриана Терзиева.

Снимки Франк Воща
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР