Ако на национално ниво има напредък, то уязвимостта при доставчици

...
Ако на национално ниво има напредък, то уязвимостта при доставчици
Коментари Харесай

Кибератаките застрашават и живота ни

Ако на национално равнище има прогрес, то уязвимостта при снабдители на услуги е висока, сподели вицепремиерът Томислав Дончев при разкриване на конференцията Cybersec 2019, проведена от Дигиталната национална коалиция.
Има ръководители, които нямат съответно държание при киберинцидент. За това би трябвало да се разделим с илюзиите, че хакерските атаки заплашват единствено устройствата ни. Те заплашват даже живота ни, уточни Дончев.

Да се разделим и с илюзията, че ограниченията за киберсигурност би трябвало да са единствено на национални равнище, прикани вицепремиерът и добави, че интернационалното съдействие би трябвало да е приоритет. Процесите би трябвало да бъдат въображаеми в вероятност, уточни Дончев.

Еврокомисарят Мария Габриел уточни, че не просто е значимо да има законодателство, а значимо по какъв начин то се ползва. А киберсигурността визира всеки от нас, всяка институция.

Снощи е реализирано съглашение с Екологичен потенциал за нова стратегия на стойност 9 милиарда евро, от които 2 милиарда са за киберсигурност. В рамките на това ще се сътвори нов център по киберсигурност, който да ръководи тези пари.

350 хиляди IT експерти липсват в Eвропа. В момента дамите измежду киберекспертите са едвам 17 %, уточни Габриел.
Всяко вложено евро в киберсигурност е инвестиция в нас, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР