Ако на 10 септември човек чуе и види случилото се

...
Ако на 10 септември човек чуе и види случилото се
Коментари Харесай

Почитаме убийците си – такива идиоти ли сме

Ако на 10 септември човек чуе и види случилото се на 9 септември, ще си намерения, че живее в страна на идиоти – нищо не сме научили, нищо неприятно не сме не запомнили. В тази страна към момента се чества събитието, че едни полуграмотни шумкари  и техните помагачи  ни вкараха за 45 години в развъртян каскетен социализъм, от който не сме спирали  да са задъхваме. На едни места им сервират венци и цветя, на други им издигат бюстове. България ли ще е убежището на последния болшевик?

Празнуващите въпреки всичко да се огледат към себе си. На сборища като на Копривките и пред паметника на армията окупатор в София са все по-малко. Все по-оредяващи са редиците им и по тази причина приказките на ораторите им стават все по-глупави. На Копривките Георги Гергов приказва за някакви изборни победи,за  които организацията му имала заслуги. Изглежда е слънчасал и не помни последната алена победа. Някакъв водител на столична партийна организация пък си дра гърлото за нов 9 септември. Идиотът несъмнено се надява и на нов Народен съд.

Празнуващите имат и нахалството да настояват, че почитат паметта на падналите в битката срещу фашизма. Имаме забележителни политици, борили се против фашизма, само че това не са тези, за които говореха  Гергов и оня софийски глупак. Те говореха за обирджиите на мандри и убийците на политици,военни и служители на реда. Те говореха за тези, които изтребиха елита на нацията без да им мигне окото. Те говореха за тези, които нямаха нищо срещу фашизма, когато Хитлер и Сталин се споразумяха да си поделят Европа, а след това внезапно им щукна да борят против фашизма.

Празнуващите могат да бъдат упрекнати в закононарушение. Затова дрънкат с такава лекост за антифашистка опозиция, тъй като знаят, че пристъпват закона. Те честват и веят флагове за един режим, разгласен със закон за незаконен от Народното събрание. Това са противозаконни сборища, които почитат терористи, избивали личния си народ. Властта ги толерира, вместо да съблюдава закона.

9 септември е ден за респект към избитите от една оскотяла тайфа, която си измисли мислена битка срещу фашизма, с цел да се разправи с по-умните, по-научените, по-ентусизираните за градежа на страната си българи. Последствията са пагубни. Все още почитаме убийците си.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР