Ако мразите Блъди Мери и мразите да летите, ударете един

...
Ако мразите Блъди Мери и мразите да летите, ударете един
Коментари Харесай

Блъди Мери | Идеалният коктейл по време на полет

Ако ненавиждате Блъди Мери и ненавиждате да летите, ударете един шот на идващия полет. Ще се влюбите и в двете.

 4     2

Науката даде трезви доказателства за аргументите, този коктейл да се държи достолепно на височина 20 000 стъпки над земята.
Ако постоянно пътувате със аероплан, вероятно сте забелязали, че множеството поръчани коктейли на борда са класическа версия на Блъди Мери. Защо тази Мери е неофициалната кралица на напитки в полет – учените дават своята версия по въпроса.
Ново изследване, оповестено в списанието по пробна психология Human Perception and Performance, разкрива че самолетната " среда " усъвършенства качествата на доматения сок няколко пъти. И тук основната роля се пада не на височината, а на шума.
Университетът Корнел, направи изследване с 48 участници, които тествали разнообразни доматени сокове – с подбрани усети по скалата от сладко до горчиво-солено. Различни равнища на звук също взели участие и " озвучавали " опита, по време на който участниците определяли качеството и усета на соковете.
Оказало се, че високите равнища на звук – да вземем за пример в пилотската кабина на самолета, могат в действителност да обострят вкусовите рецептори. Участниците в тази шумна среда имали неприятни чувства с тестването на сладки усети, до момента в който пикантните доматени нотки били признати с приятност.
Станало ясно, че множеството самолетни компании към този момент били осведомени с тези желания и така нататък усет " умами " /комбинация от сладостен, солен, кисел и горчив вкус/. Немската Lufthansa даже се постарала в менюто да има толкоз доматен сок и Блъди Мери, колкото и бира. За нация, която избира бирата, чест им прави. Допълнителните фактори, които карат хората да избират напитки с усет " умами " са налягането и влажността.

Напред, нагоре и наздраве!

По материал на telegraph.co.uk
Снимка: pinterest

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР