Ако можехме да избираме между компоти и пемено свинско месо

...
Ако можехме да избираме между компоти и пемено свинско месо
Коментари Харесай

Печено свинско месо и ребра в буркани

Ако можехме да избираме сред компоти и пемено свинско месо и ребра в буркани, познате какъв брой свинско месо в буркани щяхме да имаме

Необходими Продукти

● свинско месо
● свински ребра - от 1 прасе
● сол - на усет
● черен пипер - на усет млян

Начин на подготвяне

Нарежете месото на по едри кубчета, а ребрата - на 4 см части, по този начин престояват за 1 нощ в пластмасови щайги от зарзават, само че поотделно, с цел да се отцедят от водата.

Първо запичате единствено ребрата, а след това месото. Поставете нарязаните ребра в дълбока тава, която да се побира в фурната, посолете ги на усет, като ги разбърквате, с цел да се посолят отмерено. По същия метод поръсвате и с черният пипер и разбърквате.

Поставете тавата в авансово нагрята на 200 градуса фурна и запичате до лек тен и да си пуснат личния сос и лой.

Подредете ребрата изправени в буркани, само че не препълнени и 1 пръст под ръба на бурканите. Налейте само че малко от сока и мазнината им, във всеки буркан (примерно 4-5 с.л.). Затворете бурканите с капачки, само че несъмнено и крепко.

По същия метод процедирате и с месото, посолявате и разбърквате, поръсвате с черен пипер и разбърквате, запичате до лек тен и цялостните бурканите, наливате по малко от чорбата им, само че не претъпквате и вакуумирате.

В огромен котел за варене нареждате бурканите, наливате студена вода 3 пръста над тях, затискате ги с тежест и варите за 2 часа, откакто заврат.

Свалете казана от огъня, само че не изваждате бурканите от него с щипка за такива, обръщате с капака надолу и затискате с тежест (примерно дъска и тухла), оставяте по този начин, до момента в който се охладят изцяло. Съхранявате бурканите в студено мазе.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР