Ако може само с две думи да се определи българският

...
Ако може само с две думи да се определи българският
Коментари Харесай

Труд: Плочата с опорките на политиците се изтърка, не остана кой да ги слуша

Ако може единствено с две думи да се дефинира българският политически живот в дните след предварителните парламентарни избори на 2 октомври, то те ще са - политическа отпадналост. Немощни са партиите, немощни са водачите и Народното събрание се оказа немощно. Имаме шанс, че новият му ръководител Вежди Рашидов не е на 102, а единствено на 70 години. Ще може да издаяни няколко месеца, та да бута напред младите нарциси в Народното събрание в „ изгода роду “, написа в собствен коментар „ Труд “.

Партиите в Народното събрание излъчват цялостна политическа отпадналост. Първата (според резултатите от изборите) - ГЕРБ, очевидно отново ще остане самотна. Дори някой да се престраши да се присламчи към нея, ще е с цел да поуправлява няколко месеца или най-малко да опита да го направи.

„ Продължаваме промяната “ на Кирил Петков и Асен Василев, познати още като Харвардските двама братя, не наподобява, че ще оставят дълбока следа в българската политика. Това пролича даже и в петък след избора на Рашидов за ръководител на Народното събрание, който смъкна усмивките им от лицата, та чак пребледняха. Лидерите на „ Промяната “ излязоха като на смешка от нищото, само че към този момент с уверени стъпки се връщат оттова, откъдето пристигнаха. Провалиха се в ръководството, изгубиха изборите, изпуснаха 170 хиляди души електорат. Незнайно къде се изгубиха и няколко милиарда, а на Киро му се наложи да загуби и Лена.

Да не приказваме, че не се разбра леви ли са от „ Продължаваме промяната “, за което ги ревнува Корнелия Нинова, десни ли са, за което са им гневни Христо Иванов и Атанас Атанасов или нещо друго. Остава единствено упоритостта, с която повтарят опорните си точки, в които някой наподобява е вкарал посланията и за „ политическата отпадналост “, за която приказват непрекъснато Даниел Лорер и Асен Василев.

Движение за права и свободи си остават константа, само че другите все по този начин се опасяват да са с тях или до тях. За Коцето от „ Възраждане “ няма смисъл да се написа доста. Ако зависеше от него, освен от Европейския съюз и НАТО ще би трябвало да излезем, само че и стена ще би трябвало да опашем към България. Това със стената даже в Щатите го пробваха, само че Доналд Тръмп счете, че ще му би трябвало трилион, с цел да спре мексиканците от юг, та самичък се отхвърли. А тук - на Балканите, от цели пет страни би трябвало да се оградим, само че пък руснаците отново ще могат да влизат. По море.

За Корнелия Нинова определението „ политическа отпадналост “ не се отнася. Тя очевидно е заздравяла. Виж Българска социалистическа партия, си е загадка. На всеки идващ избор резултатът на избранниците на тази пария пада, само че анализът постоянно сочи, че са станали по-силни от преди. Докога ли? Сигурно до момента в който изпаднат от немощния парламент. Пък и в случай че не е Българска социалистическа партия, България няма да има обществен дирек.

Темели други няма.

Христо Иванов. Той, горкият е най-зле. Жив да го ожалиш. Откакто е в политиката, има една единствена цел - пустият основен прокурор. Направиха му цяла партия, с цел да бори Сотир Цацаров, само че той взе, че си изкара мандата. Та, към този момент трета година, партията на Христо се бори с Иван Гешев. Целта е все същата, единствено имената са разнообразни. Удобно, нали? Останалото е отново същото – искаш „ дълбока “ промяна, нов Висш съдебен съвет, други квоти, гражданско общество, някой да управлява основния прокурор, за по-сигурно да вземем да го сменим. Плочата се изтърка, върти се едно и също до степен, че в случай че скоро не сменят опорките на Христо и компания, напълно няма да остане някой, който да ги слуша. Даже към този момент и те самите не желаят да се слушат.

Е, оказа се, че не различен, а самичък Гешев ги слуша. Нищо, че не дава тип на някой, който обръща доста внимание на приказките на политкомисарите, само че очевидно беше чул следващия Христов залп. Защото му и отговори: „ политическа отпадналост е това “! Пък и попита: Защо не виждате значимите проблеми на хората, за какво ги няма в програмата, нали по тази причина са партиите, да мислят за положителното на хората. За да го чуят, Гешев го сподели даже на оня протест на ромите във „ Факултета “. Не стана ясно дали са го разбрали, само че пък се разбра, че дори наличието му в махалата е предиздвикало другите да го слушат. При това много деликатно. Дано най-малко чуват като им приказва, пък може и да си записват, нали са политици, въпреки и немощни, би трябвало все някак да помислят и за хората.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР