„Ако моделът на поведение на щама Омикрон в Южна Африка

...
„Ако моделът на поведение на щама Омикрон в Южна Африка
Коментари Харесай

Лекари: Светът е напът да излезе от COVID пандемията

„ Ако моделът на държание на варианта Омикрон в Южна Африка се повтори в други страни, тогава този вид на ковид може да предвещава края на етапа на пандемия на COVID-19 “, цитира отчета новинарският портал News24. „ Щамът нарасна(в Южна Африка) с невиждана скорост, достигайки пик след четири седмици. Въпреки това, заболяването беше по-лека от другите варианти на ковид ", споделя се още в отчета.

Според южноафрикански лекари, по време на четвъртата вълна на пандемията, която беше породена в средата на предишния ноември от варианта Омикрон, 466 души са били приети в болница в академичната болница " Стив Бико ", спрямо 3976 по-рано. В същото време смъртността бе 4,5%, спрямо 21,3% при предходни талази от COVID-19. Заразените с Омикрон пациенти прекараха приблизително 4 дни в болница, спрямо 8,8 дни за по-ранните разновидности на COVID-19.

63% от приетите в болница са постъпили с други болести и единствено следващи проби откриха, че те имат и COVID-19. Докладът отбелязва, че при доста хора провокираният от Омикрон ковид протича без никакви признаци.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР