Ако мислите, че сезонните алергии се проявяват само през пролетта,

...
Ако мислите, че сезонните алергии се проявяват само през пролетта,
Коментари Харесай

7 съвета за справяне с есенните алергии

Ако мислите, че сезонните алергии се демонстрират единствено напролет, грешите. Есента също е интервал на дейни климатични промени, които могат да обиден организма и да провокират алергични прояви.

Хората, имащи податливост към алергии, претърпяват сходни на пролетните признаци и през есенния сезон. Това са сърбеж, парене в очите, сълзене, запушен нос, обриви, болки в гърлото, раздразнение, стомашно-чревни проблеми.

Как можете да се предпазите от есенните алергии?

Тъй като през есента температурите спадат и греенето на слънцето понижава, имунните отбрани също понижават. Важно е да се опитате да почерпите колкото се може повече от последните слънчеви лъчи, с цел да повишите равнищата на витамин D в тялото. Той има директно отношение към функционалностите на имунната система.
Проветрявайте добре пространствата. Алергените, които се задържат в затворените пространства, утежняват алергиите и вършат признаците мъчно търпими. Когато влизате извън, незабавно отваряйте прозорците за няколко минути.
Избягвайте региони с доста полени. Има ги и през есента, освен напролет. Те могат да отключат алергии и да създадат признаците ви по-силни. Най-добрата отбрана е предварителната защита.
Носете защитно облекло. Ако излизате навън тук-там, където има повече полени, носете дълги ръкави, дълги панталони, шапка. Покрийте очите с очила, с цел да намалите достъпа на полени във въздуха до очната лигавица.
Премахвайте прашеца от облеклата си. Когато сте били навън, по облеклата ви наложително са полепнали полени. Щом се приберете, незабавно изперете облеклата си и вземете душ.
Не сушете облеклата си навън прекомерно дълго. Това също усилва риска от полепване на повече полени по тъканите.
Ако се намирате в регион с нараснала мокрота, това ще утежни есенната ви алергия. Употребата на климатик у дома в тези случаи е добър вид, тъй като климатикът изсушава въздуха и прави сезонните алергии по-поносими. Не забравяйте да не прекалявате с климатика, тъй като това може да докара до противоположния резултат – изсъхнало гърло, сухота в носа и очите, кашлица, раздразнения. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР