Aко мислите, че не може да започнете да се храните

...
Aко мислите, че не може да започнете да се храните
Коментари Харесай

7 факта за храната, които ще ви накарат да промените начина си на хранене

Aко мислите, че не може да започнете да се храните здравословно, сигурно ще измененията мнението си, откакто се запознаете с тези 7 обстоятелството за храната.

1. Замразените плодове могат да бъдат по-здравословни от пресните
 Как да харчим по-малко за храна и да се храним здравословно? Как да харчим по-малко за храна и да се храним здравословно?
Разходите за храна са съществено перо в фамилния бюджет. Но знаете ли, че има метод да се храните здравословно и в същото време да харчите...

Добрата вест: в случай че замразите плодове и зеленчуци, можете да ги консумирате през цялата година, набавяйки си съдържащите се в тях витамини, минерали и антиоксиданти Изследвания на учени от Калифорнийския университет потвърдиха, че замразяването оказва помощ за запазването на хранителни субстанции като витамин Е и минерали като калций и желязо.

2. Дресингът за салати съдържа същите съставки като тези във слънцезащитния ви крем

Титаниевият диоксид, основна съставна част на слънцезащитните артикули, се съдържа в доста подготвени дресинги, както и в глазурата за торта и сметаната за кафе. Диетолозите поучават да се откажете от готовите добавки към салатите и да ги замените с приготвени от вас.

3. Виното не е вегетариански артикул

Ако сте вегетарианец и избягвате храни, съдържащи скотски протеини, тогава би трябвало да избягвате и виното. Много производители на гроздовата напитка употребяват казеин (млечен протеин), албумин (яйчен белтък), желатин (животински протеин) за унищожаване на утайката.
 С какво не би трябвало да комбинираме черешите С какво не би трябвало да комбинираме черешите
Има артикули, с които е по-добре да не се комбинират черешите. За тях описа ендокринологът и диетолог Татяна Бочарова пред РИА Новост...

4. В парче пица се съдържа половината от дневната доза сол

Ако сте съществено загрижени за здравето си, би трябвало да контролирате количеството сол, което консумирате. И най-вероятно ще би трябвало да откажете изцяло или да ограничите потреблението на пица.

5. Нездравословното хранене може да докара до увреждане на мозъка

Колкото повече нездравословни мазнини и " неприятни " въглехидрати ядете, толкоз по-високи са възможностите ви да се разболеете от Алцхаймер. Проучване от 2017 година, оповестено в списанието на Американската сърдечна асоциация, удостоверява директната връзка сред диетата и риска от развиване на това заболяване. Например, при хората, които пият от една до три подсладени питиета дневно, рискът от развиването на болестта е по-висок цели три пъти. 

6. Кафето е главен източник на антиоксиданти, само че все пак не прекалявайте с него
 Никога НЕ яжте тези храни преди плуване, в случай че не желаете да ви сполети ТОВА Никога НЕ яжте тези храни преди плуване, в случай че не желаете да ви сполети ТОВА
Лятото е напълно близо. Времето се затопля, а всеки знае, че горещините няма да ни помилват. Много от хората изпитват сериозна нетърпим...

Проучване, извършено от експерти от университета в Скрънтън (Пенсилвания, САЩ) разкри, че кафето е главният източник на антиоксиданти в общоприетата диета. Но макар очевидните изгоди от антиоксидантите, които оказват помощ в битката със стареенето и поддържат здравето на сърцето, не трябва да пиете постоянно кафе. По-скоро би трябвало да увеличите количеството на зеленолистни, плодове и ядки в диетата ви.

7. Бирата защищава от кариес

Най-после положителни вести за феновете на пенливата напитка!

Редовното пиянство на бира може да укрепи зъбите ви, демонстрира изследване, оповестено в Journal of Biomedicine and Biotechnology. Само една чаша бира дневно може доста да понижи растежа на бактерии, които водят до кариес и болести на венците.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР