Ако мислите, че консумацията на алкохол нанася само вреди на

...
Ако мислите, че консумацията на алкохол нанася само вреди на
Коментари Харесай

Ако пиете правилно алкохол, ще се предпазите от повторен инфаркт

Ако мислите, че потреблението на алкохол нанася единствено вреди на здравето ни, грешите. Учените са открили, че одобряван всекидневно в умерени количества, алкохолът може да бъде от изгода за пациенти със сърдечно-съдови болести.

Ако сте имали проблеми със сърцето, можете да изпиете чаша алкохол без опасения за здравето си.

Според ново изследване ежедневното пиянство на едно малко пиво е обвързвано с по-нисък риск от различен сърдечен удар, инсулт, свиване на артериите и ранна гибел.

Това се отнася за тези, които са страдали от болести на сърдечно-съдовата система. Учените са открили, че в случай че след сърдечен удар продължите да пиете алкохол в умерени количества, това не е толкоз неприятно за вашето здраве.

Независимият специалист стига до извода, че 105 грама алкохол всяка седмица е еквивалент на бутилка вино. Това количество е задоволително за отбрана на хората, диагностицирани със сърдечна непълнота.

" Нашите резултати демонстрират, че не се постанова хората със сърдечно-съдови болести да се откажат изцяло от алкохола. Това ще им помогне да предотвратят повтарящи се инфаркти, инсулти или ангина пекторис ", сподели създателят на проучването Чанги Динг от Университетския лицей в Лондон.

В най-мащабното изследване за заплахата от алкохола за хората със сърдечно-съдови болести са взели участие повече от 48 хиляди души, претърпели инфаркт, инсулт или стенокардия.

В резултат на това се оказва, че рискът от втори припадък при хора със съществуващо сърдечно заболяване, които употребяват 6 до 8 грама алкохол дневно (42 до 56 грама на седмица) е с 27% по-нисък от този при хората, които не пият алкохол. Но за тези, които са пили по-малко от 6 грама алкохол, тази заплаха е даже по-ниска с 50%.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР