Ако мислите, че днес е студено, още нищо не сте

...
Ако мислите, че днес е студено, още нищо не сте
Коментари Харесай

Идват минус 17 градуса

Ако мислите, че през днешния ден е студено, още нищо не сте видели.

Сибирски мраз се задава у нас през новата седмица.

Последните разбори на Американския световен модел GFS и Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF) сочат, че в понеделник и вторник минималните температури на Балканите ще се намалят още и ще са едни от най-ниските в Европа, предизвестиха от Meteo Balkans, съобщи Профит.

Най-студено се чака да е във вторник сутринта, като в обособени региони и котловини в Западна България и Средногорието температурите ще доближават до минус 11-16°С.

Времето в понеделник и вторник

През идващите 24 часа времето в страната ще остане без основна смяна - ще е най-вече облачно и студено. Валежи от сняг чакаме в Предбалкана и в планинските региони от Западна България. Понижението на температурите ще продължи, като предстоящите минимални ще са сред минус 12 и минус 9°С.

Най-студено ще е в обособени котловини в Западна България и Средногорието - до минус 13°С. Вятърът в страната ще е сдържан, в източната половина от страната - и краткотрайно мощен от север-североизток.

През деня в понеделник преваляванията ще са по съсредоточени в планините и предпланинските региони северно от Стара планина и там ще превалява слаб сняг, който след обяд ще стопира.

По-съществено усъвършенстване на времето се чака в западните региони на страната, където облачността краткотрайно ще се раздра, оповестява вестник Стандарт.

През деня температурите ще останат под нулата и предстоящите оптимални градуси ще бъдат сред минус 5° и минус 2°. Малко по-високи чакаме да са те в Югозападна България и крайните Югоизточни региони – към 0°С.

Облачността в страната ще се раздра, а над планинските и източните региони ще е по-често забележителна, като на обособени места ще превалява слаб сняг. Вятърът в Северозападна и Западна България още веднъж ще се ориентира от северозапад и температурите сензитивно ще се намалят.

Сутринта във вторник ще е по-студено, изключително в котловините в Западна и Централна България, където минималните температури ще са сред минус 15 -17°.

Как да бъдете здрави – препоръки от тибетски лекарПет са наложителните правила за здравословен живот

В сряда, четвъртък и петък

В сряда над Западна и Централна България облачността ще се раздира и понижава, само че над планинските региони, Предбалкана и Източна България  ще се задържи забележителна. Започналото покачване на температурите от сряда ще продължи и през идващия дни.

Максималните градуси ще се покачат и ще са сред минус 4 и плюс 3°С. По-топло ще бъде в Дунавската низина и крайните югозападни региони – до 4°С, а най-студено - в планинските региони и крайните североизточни региони - до минус 5 °С.

В четвъртък и петък времето в страната ще е без смяна. Облачността ще се раздира и чакаме повече слънчеви часове в Западна и Централна България. По-значителна облачност е допустима над планинските региони, където ще превалява и слаб сняг.

През почивните дни

През нощта против събота от северозапад ще стартират нови превалявания от сняг, които в събота ще обзет по-голямата част от страната. По-значителни ще са преваляванията от сняг в Югозападна България. През деня вятърът от северозапад ще се усили и температурите сензитивно ще се намалят. В планинските региони ще има условия и за виелици и навявания.

Според прогнозите на Глобалния модел GFS за средносрочна прогноза, в почините дни ни чака ново намаляване на температурите.

Времето в неделя още веднъж ще е с раздрана облачност, а след обяд последователно ще стартира ново стопляне. Според последните данни на моделите, Балканите ще попадат в топлия бранш на средиземноморски циклон, позициониран над Адриатическо море.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР