Ако министърът на финансите си държи на приказката, трябва да

...
Ако министърът на финансите си държи на приказката, трябва да
Коментари Харесай

Манолов: Всичко ужасно много се обърка. Всичко е хляб и зрелища!

" Ако министърът на финансите си държи на приказката, би трябвало да се случи, тъй като предходната година, когато водихме спор с него, той сподели, че неговата концепция е минималната работна заплата да стане 50% от междинната. Тоест би трябвало да е малко над 800 лева минималната работна заплата ", разяснява президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов в " Денят ON AIR.

Той акцентира, че от 30 години до в този момент представителите на служащите са лишавани от всевъзможни механизми, през които може да влияят на процеса за установяване на заплатите.

" Мен повече ме тормози процесът на инфлацията. Не желая да се връщам в тези времена, когато на всеки две седмици се определяше нов размер на минималната работна заплата. Не ми се желае на страните да се постанова да прибягват до механизми, които да са работещи, тъй като у нас не изобилстват, само че когато ги има, те се изчерпват прекомерно бързо ", посочи Манолов пред Bulgaria ON AIR.

" Така сме цъфнали и вързали, че единствено точка първа от дневния ред е по какъв начин ще се разправят изпълнителната власт и прокуратурата. Кризисният пиар работи ненапълно. Техният поминък е " самун и зрелища " и като няма самун, компенсираме със зрелища. Но и зрелищата работят до някое време. В обстановката, в която се намираме в този момент, то е даже рисково ", обърна внимание той.

Манолов сподели, че не е виждал последните промени в Плана за възобновяване. По думите му в Плана има тревожни неща.

" Тази работа с батериите за мен е извънредно притеснителна по няколко пункта. Но то по този начин се прави в такива покорени страни. Първо се предлага да се построи някаква мощ, която ще би трябвало да съхранява повече ток, в сравнение с ние произвеждаме. Ние ще би трябвало да го платим. Ние ще би трябвало да си плащаме за това, че ще работи издигнатото с наши пари и най-после да го платим, когато спре да работи и още един път да платим, с цел да го създадем отначало. Това нещо може да има смисъл само, в случай че това дружество, което ще се построи, бъде държавно. Иначе е мафия. Това бизнес от най-гадно олигархично естество, което ме кара да си мисля, че е прекомерно допустимо в него да има съветско наличие ", обясни той.

Гостът сподели, че не можем да се оправим без съветски газ. Той добави, че съгласно него това е някакъв тип пиар, че може да се откри решение, а съгласно него няма решение.

" Всичко извънредно доста се обърка. Моята фантазия е колкото може по-бързо да се постави някакъв ред в цялата работа. Практически няма пазарна стопанска система в този свят. Актуализацията на бюджета не може да стане механически. Преди юли не може да стане актуализацията на бюджета, няма техническо време. Ние ще желаяме да се обърне внимание на няколко системи. Например създаване на някакви механизми за спасяването на предприятията за градски превоз в България, които са в извънредно тежка рецесия ", разясни Манолов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР