Ако министър-председателят Кирил Петков реши да промени българската позиция за

...
Ако министър-председателят Кирил Петков реши да промени българската позиция за
Коментари Харесай

Свиленски: Ако Кирил Петков си смени позицията за Северна Македония, престава да бъде премиер

Ако министър-председателят Кирил Петков реши да промени българската позиция за участието на Северна Македония в Европейски Съюз, той може да не е повече министър председател. Това съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Той се застрахова като отхвърли изказванията, че е оказван външен напън за ускорение на преговорния развой.

" Нашата позиция е поредна. Република Северна Македония може да продължи процеса за влизане в Европейски Съюз откакто извърши декларацията от 44-то Народно събрание и към този момент поставените й условия. Това е алена линия за нас, няма по какъв начин да я прекрачим. Това е алена линия за всички български жители ", акцентира той.

Според Свиленски обществото е обединено по тематиката, а над 80% от българските жители поддържат позицията на Българска социалистическа партия. По думите му решението им се споделя от съдружното ръководство, утвърждение имало и у огромна част от опозицията. Свиленски акцентира, че болшинството в Народно събрание поддържа тази линия и няма по какъв начин министър председателят Кирил Петков да я прекрачи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР