Ако министър-председателят Кирил Петков прекрачи „червената линия“ на Левицата за

...
Ако министър-председателят Кирил Петков прекрачи „червената линия“ на Левицата за
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Ако Петков прекрачи червената линия за Македония, той просто няма да бъде премиер повече

Ако министър-председателят Кирил Петков прекрачи „ алената линия “ на Левицата за Република Северна Македония, той просто няма да бъде министър председател повече. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски. „ Тя е алена линия и за всички български жители. Обществото по тази тематика е обединено, над 80% от българските жители поддържат позицията и на Българска социалистическа партия, и на съдружното ръководство, а и в огромна част от опозицията среща поддръжка “, сподели още той.

„ Нашата позиция е поредна – Република Северна Македония може да продължи пътя си към Европейския съюз, откакто извърши контракта и декларацията от 44-ото Народно заседание. Върху Българската социалистическа партия, върху парламентарната група и върху представители на Българска социалистическа партия не е оказван напън от никого “, изрично съобщи Свиленски.

По думите му тази позиция е записана и в съдружното съглашение. „ Там е записано еднопосочно на какви условия би трябвало да отговорят съседите от Северна Македония, с цел да продължи процеса по присъединение “, уточни той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР