Ако Meta не получи възможност да прехвърля, съхранява и обработва

...
Ако Meta не получи възможност да прехвърля, съхранява и обработва
Коментари Харесай

Meta, вие нас с Facebook ли ще ни плашите? Нещо сте се объркали

Ако Meta не получи опция да трансферира, съхранява и обработва данните на европейските си консуматори на сървъри в Съединени американски щати, Фейсбук и Instagram може да бъдат спрени в цяла Европа. Това е предизвестил притежателят на софтуерния колос Марк Зукърбърг в годишния отчет на компанията, показан пред Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати предишния четвъртък.

Meta предизвестява, че в случай че не бъде призната нова рамка и на компанията не ѝ бъде разрешено да употребява настоящия модел на споразуменията "или други възможности ", тя "вероятно " към този момент няма да може да предлага доста от своите "най-важни артикули и услуги " - в това число Фейсбук и Instagram - в Европейски Съюз, написа в отчета, представен от посочените медии.

Обменът на данни сред страни и райони е от решаващо значение за даването на услугите на компанията майка на Фейсбук и за целенасочената реклама. Затова тя използваше „ Щита за дискретност “ като правно съображение за осъществяване на прехвърлянията. Този контракт обаче беше анулиран от Съда на Европейския съюз през юли 2020 година поради нарушавания, свързани със отбраната на данните. Оттогава насам Европейски Съюз и Съединени американски щати съобщаваха няколко пъти, че работят по нова, обновена версия на контракта...

И се заприказва за края на Facebook в Европа. Но на кого му пука? Като нямаше едно време Facebook да не би да сме си седяли по къщите? Социалните мрежи незабавно откриха разновидности за справяне с "кризата ".

Някои обявиха, че към този момент са се насочили към мрежата, основана от някогашния американски президент Доналд Тръмп. Други пък ще заложат на родни разновидности, трети канят към този момент другари в близкото кафене.

Всъщност и на децата е ясно, че Зукърбърг няма да дръпне шалтера, тъй като става въпрос за доста пари. Европейският пазар не е за изпускане, изключително в този момент, когато акциите на Meta вървят надолу. Да, Марк призна, че не се тормози от спада, тъй като гледа на вложенията си дълготрайно. И въпреки всичко, кой би изгубил един от най-хубавите си пазари?

Потребителите са спокойни. Вълнува ги единствено един въпрос - ще може ли всички да си останем отново красиви и умни, каквито сме си в обществените мрежи? Може ли?
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР