Ако мерките не сработят следващите 10-15 дни, то единствената алтернатива

...
Ако мерките не сработят следващите 10-15 дни, то единствената алтернатива
Коментари Харесай

Пълен локдаун ако мерките не дадат резултат до 10-15 дни |

" Ако ограниченията не сработят идващите 10-15 дни, то единствената опция е цялостен локдаун ", заяви пред Нова ТВ служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

В случай, че има резултат от тях и броят на инфектираните намалее, то след 10-15 дни най-малките деца ще се върнат в учебно заведение.

Той съобщи, че най-лошият сюжет за страната е  изчерпването на капацитета на лечебните заведения. По думите му разполагаме с 10-15 дни, за които или би трябвало да се пречупи вълната, или лечебните заведения няма да могат да одобряват пациенти, тъй като и потенциалът и  оборудването  ще са изчерпани.

В момента в Държавния запас съвсем няма респиратори. Водени са диалози за доставка на нови със Световната банка. Ако потенциалът на лечебните заведения се изчерпа, болните ще бъдат изпращани за лекуване в други страни, изясни още той.

Защо учебните заведения са затворени, а заведенията за хранене - не?

В отговор на този въпрос Кацаров изясни, че " при влизане в ресторант с документ, където всички на това място са с подобен документ – това към този момент е безвредна среда, в учебните заведения такива условия не са въведени ". По думите му това е значителната разлика сред учебните заведения и заведенията за хранене.

Той разяснява, че се разисква използването на щадящи проби за учениците, като в случай че се реализира единодушие за потреблението им, децата ще могат да се върнат в клас.

Детските градини и яслите няма да бъдат затваряни при никакви условия, добави здравният министър.

Нови места със наложителен зелен документ?

Кацаров съобщи, че сега се разисква опцията за наложителен зелен документ за  чиновниците на гишета, както и за хората,  които ще ревизират за съблюдаване на ограниченията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР