Ако ме поканят, ще остана. Ако не имам толкова идеи

...
Ако ме поканят, ще остана. Ако не имам толкова идеи
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Ако ме поканят, ще остана. Ако не имам толкова идеи за живота, че няма да ми е скучно

„ Ако ме поканят, ще остана. Ако не имам толкоз хрумвания за живота, че няма да ми е скучно. “ Това сподели земеделският министър Кирил Вътев, във връзка идната ротация.

„ В българското земеделие най-сбърканото е неналичието на напояване. В селското стопанство има проблем с поземлените връзки, арендните връзки, метода, по който се отдават на търг площите за аграрни стопани. Българското земеделие е в доста насипно положение и е надолу с главата, сподели той.

По думите му, с цел да се разрешат тези проблеми, е нужен дълготраен проект за деяние. А това няма по какъв начин да се случи „ от ротация на ротация “.

По думите му, поради войната в Украйна са поскъпнали горивата, торове, препарати.

„ През 2022 година Украйна обаче не можа да изнесе нищо съвсем или алегорично, което сътвори недостиг на международните тържища, защото Украйна е голям зърнопроизводител. След Русия, тя е втора “, уточни той.

Според него терзанията на земеделците и фермерите са основателни, тъй като „ счетоводно те няма по какъв начин да покажат загуби “.

„ Ако ме поканят, ще остана “

„ Нека го обясня просто. Засяхме доста скъпа годишна продукция през 2022 година. Ожънахме доста скъпа годишна продукция през 2022 година, а цените на международните тържища се сринаха поради свръхпроизводство на зърно в международен мащаб. Реално видяно те се тормозят хората основателно. Счетоводно видяно те няма по какъв начин да покажат загуби. Това е повече от ясно “, сподели Вътев.

„ Ще подпишем съглашението със зърнопроизводителите.Имахме следващата среща. Тя още веднъж беше съдържателна, считаме, че имаме единодушие по главните точки. В неделя чакаме да редактираме съглашението по този начин, че то да има краен тип и в понеделник да го подпишем “, това съобщи министър председателят Николай Денков, напомня SafeNews.

Източник: Българска национална телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория България.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР