Ако мандатоносителят не състави правителство, на следващите избори ситуацията ще

...
Ако мандатоносителят не състави правителство, на следващите избори ситуацията ще
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Всяка формация, която се докосне до ГЕРБ, след това...

Ако мандатоносителят не сформира държавно управление, на идващите избори обстановката ще бъде радикално друга. ГЕРБ няма право да се откаже, задължен е да излъчи държавно управление. Проблем е, че всяка групировка, която се допре до ГЕРБ, по-късно търпи огромни вреди, добави той.

 

Ситуацията е доста комплицирана. Нещата не зависят от Бойко Борисов, а само от Делян Пеевски. Аз го приветствам за това, което реализира на изборите. С Доган би трябвало да намерят формулата по какъв начин да легитимират Движение за права и свободи в ръководството. Движение за права и свободи би трябвало да подпишат съглашение и да вземат участие законно в ръководството. Ако не вземат участие, на последващи избори ще бъдат осъдени от гласоподавателите си. Бойко Борисов би трябвало да преглътне егото си и да подпише такова съглашение, макар че това може да му коства големи проблеми - и вътрешнопартийни, и в обществото, уточни Мехмед Дикме.

 

Легитимацията на това болшинство обаче ще е доста комплицирана. Легитимацията е доста значима, както и отговорността, добави той.

Другата допустима опция за сформиране на държавно управление е това да стане с поддръжка на " ИТН ", сподели още някогашният аграрни министър.

 

Очаквам Народното събрание да излъчи постоянно държавно управление, както го чакат и тези, които отидоха да гласоподават. Това е смислълът въобще от съществуването на политика. Реалността е такава, че държавно управление просто трявба да има, с всички опасности, които ще поемат партиите, които ще поддържат това държавно управление, разяснява политологът Цветанка Андреева.

 

Натискът върху едно такова държавно управление няма да е от площада, а от крайната десница. Следващият конфликт ще е сред демократите и президента Радев, предвижда тя.

 

По думите ѝ би трябвало да се промени езикът, на който приказват политиците, с цел да могат те да търсят и по-трайни обединявания между тях.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР