Ако липсата на дъжд продължи и водата в язовир “

...
Ако липсата на дъжд продължи и водата в язовир “
Коментари Харесай

Експерт: Ако водната криза в Бургас се задълбочи, има алтернативни варианти

Ако неналичието на дъжд продължи и водата в язовир „ “ намалее още, може да се стигне до режим в Бургас, само че има различни разновидности. Един от тях е да се извърши преразпределяне на водните количества от едно място на друго. Това сподели в студиото на „ Още от деня “ по Българска национална телевизия специалистът Добромир Симидчиев.
Той изясни, че заради засушаване, в последните години има наклонност на спад в равнището на редица по-големи язовири. Според специалиста доста е значимо какъв брой дъждове и снегове ще има през зимата и пролетта.
 Емил Димитров - Ревизоро: Бургас може да остане без вода Емил Димитров - Ревизоро: Бургас може да остане без вода
Бургас може да остане без вода през идната година, тъй като язовир " Камчия " е празен, заяви от парламентарната естрада министърът на...
Що се отнася до цената на водата, Симидчиев съобщи, че се чака локално нарастване на цената на водата, само че не навсякъде и не трагично. Той изясни, че става дума за дребни обитаеми региони, където цената е била арестувана ниска дълготрайно време. Увеличение на цената за питейни и битови потребности в огромни територии няма да има, допустимо е даже понижение на някои места.
Симидчиев изясни и какво е развиването към основаването на ВиК холдинга, който трябваше да проработи при започване на годината, и кои са аргументите за закъснението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР