Ако краката и ръцете ви са постоянно студени, независимо от

...
Ако краката и ръцете ви са постоянно студени, независимо от
Коментари Харесай

Студени крака и ръце – кога това е опасно

Ако краката и ръцете ви са непрекъснато студени, без значение от времето на открито, това недоволство алармира за здравословен проблем. 
През студения сезон този признак нормално не съставлява опасност за здравето и е физиологична норма. Но от време на време са симптом на редица болести.
Ето кои са вероятните аргументи за казуса: 
1. Атеросклероза
Една от аргументите за това положение може да бъде атеросклерозата. При това заболяване кръвообращението е нарушено - изключително в краката, където съдовете са най-тесни. В резултат на това крайниците се охлаждат.
Сред рисковите фактори за развиването на атеросклероза са тютюнопушенето, хипертонията, високият холестерол и възрастта.
2. Диабет
Друга допустима причина за студените крайници и ръце е диабетът. Факт е, че на фона на това заболяване някои пациенти развиват невропатия - увреждане на нервите. Също по този начин, при диабет вид 2 е допустимо намаляване на кръвообращението. В този случай съдовете на краката са изключително наранени.
Диабетът също по този начин усилва риска от сърдечни болести и свиване на артериите (поради атеросклероза ), като и двете болести могат да допринесат за студени ръце и крайници.
3. Болест на Рейно
Следващата причина е заболяването на Рейно, при която вазоконстрикцията настава вследствие на стрес или излагане на ниска температура. Друг признак е синьото оцветяване или бледност на крайниците. Студените крайници също могат да бъдат симптом на периферна невропатия. Това положение постоянно е съпроводено от чувство за изтръпване и парене в крайниците. 
 Не ги подценявайте: 9 ранни признака на диабет Не ги подценявайте: 9 ранни признака на диабет
Диабетът е заболяване, засягащо способността на тялото ни да създава или реагира на инсулин, което води до висока кръвна захар. Първ...
4. Анемия
Друга причина за студените крайници е анемията, положение, при което тялото създава незадоволително червени кръвни кафези. Най-често това събитие се появява заради дефицит на желязо, който може да е провокиран от ниско равнище на хемоглобин.
5. Хипотиреоидизъм
Оплакването от студени крака може да бъде разследване от тревога, хипотиреоидизъм и болест на Буергер.
Хипотиреоидизмът е положение, при което щитовидната жлеза не създава задоволително хормони, с цел да действа вярно. Това води до неприятна циркулация. С заболяването на Буергер се появяват съдови възпаления и задръстване с кръвни съсиреци.
 СЗО прикани за понижаване на цената на инсулина СЗО прикани за понижаване на цената на инсулина
Сто години след откриването на инсулина Световната здравна организация прикани лекарството, създавано главно от три лаборатории, да...
6. Недостиг на витамин В 12
Дефицитът на витамин В 12 може да докара до неврологични признаци, в това число чувството за студени ръце и крайници, изтръпване или мравучкане.
Витамин В 12 се съдържа естествено в месото и млечните артикули и е значим за поддържането на здрави червени кръвни кафези. Тялото ни не го синтезира и по тази причина е належащо да си го набираме чрез храната.
Други признаци на недостиг на витамин В 12 включват:
отмалялост проблеми с придвижването и равновесието анемия бледа кожа зной рани в устата когнитивни усложнения Посетете доктор, в случай че подозирате съществуването на тези болести. Ако повода за студените крака при вас не е обвързвана с болест, би трябвало да се занимавате със спорт, да се откажете от пушенето, да масажирате ръцете и краката си и да се обличате с по-топли облекла. Всичко това ще усъвършенства кръвообращението ви.
 СЗО: Ръст на диабетиците в света СЗО: Ръст на диабетиците в света
Броят на хората с диабет в света се е нараснал четири пъти през последните 40 години, сподели Тедрос Аданом Гебрейесус, общоприет шеф...
Други фактори, които могат да станат причина за студени ръце и крайници, включват придвижване на възрастта, фамилна обремененост от някои болести и банкет на избрани медикаменти. 
Ако страдате от бактериална или вирусна зараза, допустимо е това да докара до чувството за непрекъсната безчувственост в крайниците.
Понякога безпокойството също става причина за казуса. 
Установено е съществуването на връзка сред хроничните храносмилателни проблеми и студените крака.
Високото и ниското кръвно налягане, както и мъчителната менструация, са други вероятни аргументи.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР