Ако косата ви е започнала да капе, следва да се

...
Ако косата ви е започнала да капе, следва да се
Коментари Харесай

7 причини защо ви капе косата

Ако косата ви е почнала да капе, следва да се замислите за какво това се случва. Едва по-късно може да бъде предписано вярно лекуване. Ето за какво би трябвало да сте осведомени със 7 най-разпространени аргументи за окапването на косата.

1. Неправилна работа на щитовидната жлеза. Дисбалансът поражда поради менопаузата, нарушавания в ендокринната система, захарен диабет. За да бъде отхвърлен казуса отидете на обзор при ендокринолог.

2. Ако сте на изключително строга диета не би трябвало да се учудвате, че косата ви стартира да капе. Рязкото понижаване на тежестта и промяната на метода на хранене се отразяват отрицателно на имунитета. Вместо изнурителни диети е по-добре да спортувате повече и да се храните уравновесено.

3. Хроничният стрес може да провокира окапване на косата. Не бива да се подценява пълноценния отдих, а в случай че нещата станат съществени обърнете се към психолог.

4. Не бива да изключвате вероятността, че се грижите погрешно за косата си. Сешоар и маша скапват косата и би трябвало да се ограничи използването им и да се употребяват защитни козметични средства.

5. Има здравна причина и това е анемията. Тя може да се разпознае по следните признаци: незаинтересованост, обща уязвимост и унесеност. Направете си проучване на хемоглобина.
Ако повода е това, следва да добавите в менюто си артикули, богати на желязо.

6. Косата може да капе и поради минус на витамини. Полезни в този случай са витамините С и В. Те вършат косата не толкоз нежна и чуплива. Тя ще ви бъде признателната, в случай че ги включите в менюто си.

7. Спомнете си дали измежду роднините ви има такива, които са склонни към оплешливяване. Наследството може да бъде и по майчина, и по бащина линия. Ситуацията в този случай става много комплицирана, само че е добре да се съблюдават трите съществени правила: здравословно хранене, грижи за косата, спортуване./ БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР