Ако Китай осигури смъртоносни оръжия за Русия, това ще бъде

...
Ако Китай осигури смъртоносни оръжия за Русия, това ще бъде
Коментари Харесай

НАТО: Историческа грешка ще е, ако Китай осигури смъртоносни оръжия за Русия

Ако Китай обезпечи смъртоносни оръжия за Русия, това ще бъде историческа неточност с дълбоки последици - към това обръщение са се обединили министрите на външните работи на НАТО, стана ясно от думите на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг. Двудневното съвещание на министрите завърши през днешния ден.

Столтенберг още веднъж повтори, че на този стадий няма доказателства за доставки на смъртоносни оръжия на Русия от Китай, само че добави, че НАТО следи дейностите на страната доста деликатно:

" Това, което знаем е, че Китай не осъди бруталната инвазия в Украйна. Знаем също, че Китай и Русия се сближават от ден на ден - седмици преди нападението те подписаха съглашение за партньорство, в което декларират, че то е без граници. Също по този начин сме наясно, че Китай подкрепя стопанската система на Русия и това провокира угриженост. Трябва да сме ясни по тези въпроси в връзките ни с Китай ", съобщи Столтенберг.

Китай и Русия усилват взаимните си учения в Азиатско-Тихоокеанския район, добави Столтенберг. Същевременно той означи, че Алиансът няма да смени стратегическата си идея за Китай, защото предходната година в Мадрид на срещата на върха водачите на страните-членки са допълнили в нея, че Китай насочва предизвикателство към общата ни сигурност и полезности

" Дотогава в концепцията за Китай не се загатваше и дума ", напомни той. Столтенберг насочи обръщение към Беларус да не се намесва непосредствено във военните дейности.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР