Ако казусът с КТБ се разрови от Съединените щати, а

...
Ако казусът с КТБ се разрови от Съединените щати, а
Коментари Харесай

Плевнелиев: Ако САЩ разровят КТБ, това е в наш интерес

Ако въпросът с КТБ се разрови от Съединените щати, а даже и от други страни, това би било единствено в наш интерес, разяснява в изявление за телевизия Bulgaria ON AIR президентът Росен Плевнелиев (2011-2016).

Той посочи, че няма по какъв начин да одобри за жертва някогашен началник на банка, през чието ръководство са източени милиарди. " За следващ път българският народ беше обран пред очите на целия свят и всички, взели участие в " кражбата на века ", би трябвало да понесат своите последствия ", съобщи Плевнелиев.

" Притесненията, че тези, които откраднаха парите, могат да се окажат извънредно печеливши, остават на дневен ред. В случай, че осъдят страната, ще завоюват двойно. Банкова рецесия с сходни мащаби трябваше да бъде позволена, с цел да не се стигне до доста по-голяма драма в банковия бранш на България. Още в самото начало, когато започнахме да преглеждаме случая обаче, бяхме възпрепятствани, тъй като не получавахме съответна информация от българските регулатори, включително и Българска народна банка ", посочи той.

Преди дни стана ясно, че някогашният началник на КТБ Цветан Василев, който сега е в Сърбия, е наел американска юридическа компания, която да придвижи кандидатурата му за протекция по закона " Магнитски ". По този закон американското държавно управление може да отбрани жертви на репресии и нарушавания на човешките права в резултат на разкрити случаи на корупция по високите етажи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР