Ако каталунските власти обявят независимост от Испания, никой в Европейския

...
Ако каталунските власти обявят независимост от Испания, никой в Европейския
Коментари Харесай

Таяни: Никой в ЕС няма да подкрепи независимостта на Каталуния

Ако каталунските управляващи разгласят самостоятелност от Испания, никой в Европейския съюз (ЕС) няма да ги поддържа, предизвести през днешния ден ръководителят на Европейския парламент (ЕП) Антонио Таяни, представен от ДПА.

„ Ние се разгласяваме за разговор, само че никой в Европа няма да одобри независимостта на Каталуния ", сподели той в изявление за испанското консервативно радио КОПЕ.

Ако въпреки всичко каталунските водачи изпълнят заканата си, „ те ще бъдат изолирани, никой няма да помогне на държавното управление на Каталуния по този път ", предизвести Таяни.

Председателят на испанското държавно управление Мариано Рахой ще разиска тази вечер въпроса с френския президент Еманюел Макрон, заяви испанската организация Еуропа прес. Двамата водачи ще се срещнат в Брюксел, където през днешния ден стартира двудневно съвещание на Европейския съвет.

Междувременно в. „ 20 минутос " заяви, че чиновници на гражданската армия на Испания са влезнали тази заран в сектор на каталунската полиция Мосос д`Ескуадра, с цел да потърсят информация, обвързвана с референдума за самостоятелност на 1 октомври. Според изданието представителите на правоохранителните органи на кралството работят по правосъдна заповед, разследвайки дейностите на каталунската полиция в деня на допитването. Тогава им бе подредено да закрият всички изборни сектори, само че в някои случаи полицейските сили не се оправиха с тази задача.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР