Ако жената не беше оставила чантата си в колата, вероятно

...
Ако жената не беше оставила чантата си в колата, вероятно
Коментари Харесай

Записи от охранителни камери показали, че Ери е отвлечена

Ако дамата не беше оставила чантата си в колата, евентуално е щяла единствено да бъде обрана

Тялото на удушената и разчленена аптекарка от Русе Еранухи Пехливанян е укрито в гараж в селото на единия от двамата мъже, арестувани за жестокото закононарушение. То обаче е било нарязано в селото на другия нарушител, написа.

Единият от арестуваните се споделя Гарабед Веринян, а другият е с малко име Марин.

Убийството е станало на 11 януари.

Двамата следили Пехливанян повече от месец. Жената имала верига аптеки и била омъжена за шефа на общинските съветници на ГЕРБ в Русе Бедрос. Вече знаели навиците ѝ. Изчакали да вземе пари от една от аптеките.

Тогава 49-годишният Гарабед Веринян се доближил към дамата. Бил в полицейска униформа и изискал персоналната карта на жертвата за мнима инспекция. Качил се в колата на аптекарката и почнал да ѝ подрежда накъде да кара.

Марко се движел зад тях с друга кола. В един миг колите спрели, бандитите ѝ поставили белезници и я преместили в тяхна кола. Взели и 20 000 лева, които Пехливанян носела.

Тя обаче се изпуснала, че има още пари вкъщи. Затова нарушителите отишли там. В желанието си по-бързо да я реалокират от единия автомобил в другия първокласната кола на дамата останала по средата на улицата. Автомобилът пречел. Затова нарязали гумите на колата.

“Ако ние имахме сигнал, че този автомобил е оставен по този начин, щяхме да намерим по-бързо хората, които са негови притежатели, щяхме да стартираме по-рано следствието и може би щяхме да предотвратим част от нещата, които са се случили с жертвата и с натрупа ѝ. Това ни обърка първоначално. Насочи ни да работим и по други версии - че спуканите гуми на колата имат връзка по някакъв метод с напредването на жертвата в града. Оказа се, че са спукани от хора, които нямат нищо общо ”, сподели окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

По предписание на нападателите Еранухи разговаряла по телефона със брачна половинка си, като упорствала той да не я търси, тъй като е изморена и ще си почива. Самият той изясни, че никой не му е желал откуп.

“Заради неналичието на сигнал за изгубването ние се включихме три дни по-късно”, изясни прокурор Георгиев.

След като бандитите взели 45 000 лева и евро от вкъщи на дамата, се панирали. Притеснили се, че ще ги издаде, защото първичният им проект се провалил. Той бил, до момента в който мнимият служител на реда Гарабед я ревизира, другият да задигне чантата с парите. Тя обаче я оставила в колата, което объркало схемата. Идеята била, че след задигането на чантата с парите Гарабед щял да опита да догони съучастника си и откакто не го хване, сякаш да записва жалбата на дамата.

След неуспеха на проекта обаче решили да убият, още повече, че Пехливанян видяла лицата и чула гласовете им.

С колата я откарали в покрайнините на Русе, в селото на единия, където я удушили. На идващия ден, с цел да прикрият следите, откарали натрупа в селото на другия. Там взели флекс и нарязали натрупа. След това го изхвърлили в река Русенски Лом на към 30 км от Русе.

На 14 януари брачният партньор на Еранухи подал сигнал за изгубването. Криминалистите незабавно почнали работа. По запис от камера се ориентирали, че тя е отвлечена. Бързо разбрали и че е убита, и заловили Гарабед Веринян и другаря му Марин.

Във вторник Гарабед е бил разпитан от прокурори и самичък е разкрил мястото, където били изхвърлени останките на дамата.

“Снощи организирахме претършуване и благодарение на водолази намерихме част от натрупа. Претърсването продължава и днес”, изясни окръжният прокурор на Русе. Веднага след закононарушението мъжете си поделили парите. Единият от тях погасил бързи заеми в размер на 16 000 лв. към няколко компании. В понеделник сутринта желали да пътуват отвън Русе, с цел да може единият да си купи кола, само че били задържани. Част от парите били открити от проверяващите, както и полицейската униформа.

“Изключително брутално е тяхното отношение към жертвата”, съобщи Георгиев.

Шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе старши комисар Мирослав Дамянов сподели, че вследствие на денонощен труд причинителите са били арестувани за три дни. Единият от тях е незает, а другият се занимава с иманярство.

По разпореждане на Иван Гешев заради високата степен на организираност Върховната касационна прокуратура ще следи случая.

Престъпниците са от Русе. Познавали са семейство Пехливанян. Единият е Гарабед Веринян, роден през 1972 година. Регистриран е в полицията за бракониерски лов и иманярство. Бивш джудист е. Познавал се с Марин, който е набор 1966, от 4-5 години. Той има присъда от 1993 година за документна машинация като митничар. Тогава оказал помощ да се внесе контрабанда.

Семейство Пехливанян има огромна верига аптеки в Русе. През 2019 година са имали 67 чиновници, 10,3 млн. лева оборот и облаги от 116 хиляди лева, сочат данните на уеб страницата уох.bg.

Според последната декларация на Пехливанян пред КПКОНПИ фамилията има 6 компании. Коли не са посочени, нито парцели. През 2016 година обаче афишират 3 беемвета за 301 600 лв.. Двамата заявяват 8 депозита за над 540 000 лева Като налични съветникът е показал 13 000 лева Семейството има 13 парцела най-вече в Русе за 277 729 лв.. Съпрузите заявяват акции в “Алианс сървиз” ЕАД, където по това време съветникът е член на борда на шефовете

Прокуратурата ще изиска съдът да остави за непрекъснато в ареста причинителите. Те са упрекнати за похищение, обир и ликвидиране. Могат да получат пожизнен затвор без право на подмяна.

Заради убийството в Русе отиде и водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов.

“Съболезнования на Бедрос Пехливанян и сина му. Не сте сами! Бедо е един от хората, с които поставихме началото на ГЕРБ в Русе през 2008 година Благодаря на служителите на реда и прокурорите, които стигнаха до причинителите на това тежко закононарушение. Въпреки чегъртането и в Министерство на вътрешните работи има останали почтени служители на реда!”, съобщи Борисов.

Съболезнования изрази и ръководителят на парламентарната група и народен представител от Русе Десислава Атанасова. “Ужасна загуба на прелестен човек! Почивай в мир, Ери, съболезнования на цялото семейство!”, написа Атанасова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР