Ако желаете да укрепите имунната си система, правилните витамини и

...
Ако желаете да укрепите имунната си система, правилните витамини и
Коментари Харесай

8 храни, укрепващи имунната система

Ако желаете да укрепите имунната си система, верните витамини и минерали могат да оказват помощ. Въпреки че що се отнася до имунната система, рядко се обръща внимание на метода на хранене, това е един от най-хубавите и най-надеждни способи да се предпазим от настинки и други болести, написа Organichno.com.

Eто осем храни, които укрепват имунната система.

Чушки

Някои сортове чушки са близо два пъти по-богати на витамин С от цитрусовите плодове. Освен това те съдържат и бета-каротин, който освен се грижи за положителното здраве на кожата и очите, само че съгласно изследванията оказва помощ и за подсилване на имунната система.

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове също са богати на витамин С. Смята се, че този витамин оказва помощ за увеличение на производството на бели кръвни телца, които играят съществена роля в битката с инфекциите. Тъй като тялото не създава и не натрупва този витамин, е значимо постоянно да консумираме храни, които го съдържат. Можете да приемате витамина и под формата на хапчета, само че естествените му източници постоянно са за предпочитане.

Джинджифил

Смята се, че джинджифилът работи сходно на витамин С и може да помогне за оправянето с настинката още при появяването на първите признаци. Джинджифилът е леко пикантен, тъй като съдържа джинджерол, който е непосредствен до капсаицина – съставката която правии лютите чушки лютиви. Именно джинджерола способства за успокояващото деяние на джинджифила.

Куркума

Можете да срещнета тази фалшификация в множеството предписания за къри; тя е жълта на цвят и леко горчива, само че прави просто чудеса що се отнася до здравето. Тя има успокояващо деяние при артрит, а скорошни изследвания демонстрират, че високите концентрации на куркумин (на който се дължи жълтия й цвят) – могат да оказват помощ за намаляването на висока температура.

Спанак

Спанакът, богат на витамин С, бета-каротин и антиоксиданти, е съвършен за имунната ви система. Ако желаете да извлечете най-вече изгоди от него, гответе го допустимо най-кратко или най-добре го консумирайте недопечен. Освен спанакът, другите зеленолистни зеленчуци, също имат голям брой здравословни изгоди.

Броколи

Подобно на спанакът, броколите също са извънредно богати на антиоксиданти и витамините А, С и Е. Те са едни от най-здравословните зеленчуци, които можете да сложите на масата си, а с цел да извлечете оптимални изгоди, ги гответе по-кратко.

Кисело мляко

Скорошни изследвания демонстрират, че киселото мляко оказва помощ за подсилване на имунната система, с помощта на живите бифидобактерии, които съдържа. Освен това то е и източник на витамин D.

Бадеми

Често потребността на организма от витамин Е, се подценява за сметка на по-популярния витамин С, само че той е не по-малко значим що се отнася до здравето на имунната система. Витамин Е е мастно разтворим, което значи, че организмът се нуждае от мазнини, с цел да го усвои вярно. Можете да получите цялата нужна дневна доза от витамин Е единствено от половин чаша бадеми.

Източник: Органично (CC-BY-ND 2.5)

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР