Ако изпълнението на бюджета за тази година позволи, ще бъдат

...
Ако изпълнението на бюджета за тази година позволи, ще бъдат
Коментари Харесай

Ако останат пари в бюджета за 2019 г., Горанов ще настоява да отидат за "Хемус"

Ако осъществяването на бюджета за тази година разреши, ще бъдат отпуснати целево още пари за строителството на автомагистрала " Хемус ". Става въпрос за сектора следи Велико Търново до пътен възел Белокопитово. Това оповестява финансовият министър Владислав Горанов в изявление за " Капитал ", оповестено в новия брой на седмичника. Той показва, че за него това се най-смислено изхарчените средства. Допълва, че по предварителни оценки на пътната организация за сектора са нужни към 800-850 млн. лева

По данни оповестени в четвъртък вечерта бюджетът приключва и септември с остатък от 1.3 милиарда лева, прогнозата за октомври е също за превишение на приходите над разноските. Повече за това четете тук.

на въпрос за какво парите не се залагат в бюджета, а се разпределят след това при преизпълнения на приходите Горанов изяснява, че дали ще бъдат преразпределени в границите на общия бюджет или ще се прави актуализация на бюджета е въпрос на целенасоченост.

В отговор на въпрос показва, че ръководещите разчитат на Движение за права и свободи по данъчни въпроси, защото тези въпроси били " червени линии ", каквито не били за подкрепящите държавното управление партии. Посочва, че против тази поддръжка от него персонално не е желано нищо, само че в политическия спор постоянно стояло съмнение за неофициални съглашения и ангажименти.

Цялото изявление четете в новия брой на " Капитал ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бюджет 2020 (6)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР