Ако издадете на други шофьори мястото на полицейски пост или

...
Ако издадете на други шофьори мястото на полицейски пост или
Коментари Харесай

€30 000 глоба, ако издадете къде има полицейски пост

Ако издадете на други водачи мястото на полицейски пост или обсада, това може да ви навлече санкция до 30 000 евро. Звучи неуместно, само че глоба с сходни размери е реалност в няколко европейски страни, в това число Франция, а испанската полиция предходната седмица удостовери желанието си прецизно да я постанова.

В България предупреждаването на сътрудниците водачи за постове на " Пътна полиция " или скрити радари не е категорично неразрешено от Закона за придвижване по пътищата. Но практиката за приятелско присветване в такива случаи като че ли към този момент не е толкоз известна, колкото в предишното. Все повече водачи употребяват предупреждаваща функция на навигационни приложения като Waze.

В Испания, Германия и Франция обаче присветването е строго неразрешено. Испанският пътен кодекс го санкционира с санкция сред 100 и 200 евро. А в случай че водач издаде в обществените медии или по различен метод разположението на полицейски пост, това носи със себе си глоба сред 601 и 30 000 евро по силата на Закона за вътрешния ред в страната.

От испанската полиция прецизираха, че глобите ще се ползват строго отсега нататък.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР