"Ако избощо може да се стигне до кабинет, то ще

...
"Ако избощо може да се стигне до кабинет, то ще
Коментари Харесай

Има такъв народ: Ако изобщо може да се стигне до кабинет, то ще е с другите две партии от протеста

"Ако избощо може да се стигне до кабинет, то ще е с другите 2 партии от митингите. Каквото сме споделили, това ще създадем ". Това сподели зам.-председателят на "Има подобен народ " Тошко Йорданов пред публицисти след края на консултациите при президента Румен Радев.

На въпроса дали от втората по бройка партия в Народното събрание ще предложат кабинет, той уточни, че ще даде отговора, когато мандатът стигне до тях.

"Знаете, че първите, които получават мандат са ГЕРБ, те би трябвало да решат, ние авансово не приказваме какво ще се случи или да гадаем. Всяка една партия, отишла към Народното събрание, би трябвало да е наясно с отговороностите, които носи. Ние ще създадем това, което сме споделили още преди изборите ", съобщи Тошко Йорданов.

„ С гласа си българските жители отредиха извънредно виновна роля на вашата партия - в 45-ото Народно заседание и в целокупност в политическия ред на страната”, сподели президентът на старта на консултациите, като уточни, че към партията са ориентирани упованията на българските жители.

Обстановката и българският народ чака допустимо най-скоро да имаме действено, постоянно, отговорно и с парламентарна поддръжка държавно управление, уточни Радев.

"Вие вървите безусловно по закон, което е дълг на президентската институция. Ние като политиеска мощ също мислим да вършим това - да съблюдаваме Конституцията и законите, такива каквито са ", даде поръчка зам.-председателят на "Има подобен народ " Тошко Йорданов.

"Народното заседание има законодателна самодейност, то може да трансформира законите и това е неговата роля, само че сега законите такива, каквито са, ще би трябвало да бъдат спазвани от всички, без значение дали им харесва или не ", добави той.

Ние ще обсъдим, уповавам се градивно, какво мислим ние в по този начин създалата се обстановка ", сподели още Йорданов.

Радев уточни, че на консултациите с ГЕРБ -СДС са дискутирали опцията и тяхната подготвеност да сформират държавно управление, която е ясно изразена, само че не желае да се трансформира в човек, който предсказва какво ще се случи, това ще го кажат депутатите в Народно събрание. Но вероятността съществува, в случай че държавното управление на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили не бъде признато от Народното събрание, в случай че въобще бъде импортирано, отговорността идва при вас, сподели Радев.

Президентът уточни, че чака да чуе желанията на "Има подобен народ " и тяхната подготвеност за сформиране на държавно управление, при какви условия биха съставили кабинет, каква е тяхната ценностна рамка и граници на компромис, тъй като тази догадка съществува и никога не може да се пренебрегне. Вашата роля е виновна, упованията към вас ще порастват, сподели президентът.

Той изрази вяра всички депутати в 45-ото Народно събрание да бъдат на висотата на упованията на българските жители, които ги изпратиха там и като отговорност към процесите в страната и като мъдрост, държание и метод на работа в Народното събрание.

При президента са Филип Станев, Тошко Йорданов и Виктория Василева от партията на Слави Трифонов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР