Ако изборните бяха днес, ГЕРБ щеше да е първа политическа

...
Ако изборните бяха днес, ГЕРБ щеше да е първа политическа
Коментари Харесай

Тренд“: Разликата между ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ” е 1,5%

Ако изборните бяха през днешния ден, ГЕРБ щеше да е първа политическа мощ с минимална преднина от 1,5% пред „ ИТН “. Това демонстрират данните от национално представително изследване на „ Тренд ”, извършено от 11 до 18 юни по поръчка на в.

Според изследването в идващия парламент ще влязат сигурно 6 политически сили, като още една е на ръба. ГЕРБ е първа с 21,7%. „ ИТН ” са втори  20,2%. Българска социалистическа партия е с 16,1% поддръжка.

„ Демократична България ” получава 11,2% от вота, Движение за права и свободи -10,9%. „ Изправи се! Мутри вън! “ е с 5%, а „ Български патриоти “ остават доста покрай бариерата за влизане в Народното събрание с 3,9%.

От „ Тренд “ прецизират, че изследванията се вършат само на територията на България и мобилизацията от чужбина евентуално ще бъде решителен фактор за четвъртото място на идните избори.

Близо половината (48%) от участвалите в прочуването декларират, че ще гласоподават на 11 юли. Една пета от тези, които ще гласоподават, към момента не са решили за кого ще дадат своя избор.

Един месец след на началото на активността на служебния кабинет, неговата работа е оценена позитивно от 35% от българите, до момента в който 42% дават отрицателна оценка, демонстрира още проучването на публичното мнение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР