Ако изборите бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше

...
Ако изборите бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше
Коментари Харесай

Галъп: ПП-ДБ - 26.9%, ГЕРБ-СДС - 26.5% и оспорвана битка за третото място

Ако изборите бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше да е следният: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС щяха да имат сходна поддръжка с 26,9% и 26,5%, Движение за права и свободи и " Възраждане " биха оспорвали третото място, надлежно с 13,3% и 13%. На пето място е Българска социалистическа партия със 7,2%. В битка за късмет за постигане на бариерата " в пакет " са " Български напредък " с 3,5% и " Левицата " с 3,3%. " ИТН " е с 3%.
Резултатите са от проучване на " Галъп интернешънъл болкан " за Българското национално радио (БНР), показващо декларативните настройки към края на акцията. То е извършено сред 18 и 26 март 2023 година измежду 1004 души по метода " лице в лице " с таблети.
Според " Галъп " спечелилият в изборите ще се реши занапред с гласовете на вземащите решение в последния миг. Възможни са динамични развития и във връзка с третото място. 
40,1% са споделили, че сигурно ще гласоподават – равнища, близки до декларативната интензивност преди изборите през октомври 2022 година
4,1% са тези от заявяващите, че ще гласоподават, които настояват, че биха предпочели " Не поддържам никого ", в случай че изборите бяха през днешния ден.
Двустепенната гнездова извадка от проучването на " Галъп " е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е еднакъв на към 54 хиляди души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР