Ако изборите бяха сега, по-скоро нямаше да има съществена разлика

...
Ако изборите бяха сега, по-скоро нямаше да има съществена разлика
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 11.11.2022 г.


Ако изборите бяха в този момент, по-скоро нямаше да има основна разлика с резултатите от отминалите неотдавна избори. ГЕРБ биха получили 25,5% от гласовете, „ Продължаваме промяната “ – 20,8%, Движение за права и свободи – 13,1%, „ Възраждане “ – 10,5%, Българска социалистическа партия – 9,4%, „ Демократична България “ – 8%. „ Български напредък “ е към бариерата с 4,5%, а под нея остава „ ИТН “ с 3,1%. „ Изправи се, България “ и Вътрешна македонска революционна организация са към един %, надлежно с 1,3% и 0,9%.

„ Безсмислено е да бориш инфлацията, вдигайки лихвите и утежнявайки обстановката. Хората би трябвало да изберат едно нещо – дали желаят някой да им се усмихва от екрана и да даде помощи или ще направи антиинфлационни ограничения и бързо да спре инфлацията. ”.

В огромните градове в страната би трябвало да помислим доста съществено с " Продължаваме промяната " за единни кандидатури за кмет. Това сподели в студиото на " Още от деня " Ивайло Мирчев от " Демократична България ".

Акцията по задържането на граничен чиновник е образец за положителното взаимоотношение сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Получихме подпомагане от страна на прокуратурата. Наблюдавахме го, белязаха се пари и най-после напъните ни се увенчаха с триумф. Става дума за зам.-директор, отговарящ за снабдяването на чиновниците с нужното съоръжение за защита на границата. Няма връзка с трагичния случай край Елхово. Това съобщи вицепремиерът и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Потърсихме и получихме подпомагане от страна на прокуратурата за случая. Служителят е на висока позиция. Заместник-директор, отговарящ за собствеността и снабдяването на чиновниците с всичко належащо, както и за поддържане на базите. Това е чиновник на Главна дирекция " Гранична полиция ". Поводът е социална поръчка, обвързвана с защитата на границата ", съобщи в " Още от деня " вътрешният министър Иван Демерджиев.

Ако „ ИТН “ беше в Народното събрание щеше да има болшинство без ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ и щеше да има държавно управление. Това съобщи Тошко Йорданов, зам.-председател на „ ИТН “ в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Рисковано е да се внася бюджет в този момент. Много вярно е да имаме Закон за удължение за настоящия бюджет. Това съобщи Никола Стоянов, длъжностен министър на стопанската система и промишлеността, в ефира на Nova News.

Без решение за бюджета завърши срещата сред партия " Продължаваме промяната " и Съюза на работодателите, заяви организация " Фокус ".

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов и през днешния ден разяснява главните събития в политическия живот на страната на страницата си във Facebook. Този път той се заяде с Бойко Борисов за думите му в Пловдив от през днешния ден, че е допустимо ГЕРБ да поддържат кабинет с мандата на " Продължаваме промяната ".

" Ако нямаме бюджет идващия един месец, възможностите да влезем в Еврозоната от 1 януари 2024 година са нулеви ". Това сподели Асен Василев, съпредседател на " Продължаваме Промяната ", на среща с представители на работодателски организации в Народното събрание.

Василев подсети, че Министерският съвет е предложил продължение на бюджета от 2022 година По думите му той е несъответстващ на икономическите условия, които трагично са се трансформирали, заяви " Дарик ".

" Няма да има време за същинска бюджетна процедура, в случай че тя не стартира в този момент ", сподели още Василев.
" Законът, който е импортиран за удължение на бюджета от тази година, замразява всички заплати, обществените заплащания, пенсии, всички помощи, които се дават и на бизнеса, което съгласно мен е безусловно безразсъдно, имайки поради инфлацията, насъбрана от момента на приемането му до 1 януари следващата година, когато би трябвало да влезе идващият бюджет ", разяснява още Василев.

Все още е мъчно да се твърди, че съставянето на държавно управление е несъмнено. Ситуацията стартира да се успокоява и последните процеси в политическия живот у нас приказват по-скоро за започване на разговор в Народното събрание.

Конституционно сте подложен в най- " горещата позиция ". Идваме да желаяме от Вас няколко съответни неща. Споделяме и Вашата молба България да има постоянен кабинет, и сякаш това става все по-трудно и невероятно. Първото ни искане е да има Бюджет за 2023 година, а не удължение на сегашния. Без Бюджет 2023 няма по какъв начин да намерим решения за балансиране на обособени разходни пера. Това сподели Пламен Димитров при срещата на КНСБ и КТ " Подкрепа " с президента Румен Радев, оповестяват от Нова телевизия.

ГЕРБ няма да издига Йорданка Фандъкова за кмет на София на идващите локални избори. Това стана ясно от изявление на партийния водач в Пловдив. Бойко Борисов посети града под тепетата, където съпроводен от кмета Здравко Иванов прегледа градежа на новата пречиствателна станция.

В отговор на журналистически въпроси, ръководителят на ГЕРБ изясни, че Иванов също няма да бъде повдигнат за нов мандат. Същото важи и за един от най-успешните кметове на Бургас - Димитър Николов, заяви " Дарик ".

" Здравко Димитров има цялостната поддръжка на партията. Като почне човек да се лекува доста има и болежки. Говорихме преди месец, че си довършва мандата, бензиностанциите, детските градини и по-късно си остава да работи в партията. Така и за кмета на Бургас, по този начин и с кмета на София. Сега е значимо да работим за партията ", изясни Бойко Борисов.

Достъпът на основния шеф на " Гражданска въздухоплавателна администрация " Христо Щерионов до класифицирана информация е бил лишен.

Десислава Иванчева е показала безучастие изцяло предумишлено към строителната документи на Александър Ваклин. Това се споделя в част от заключенията по делото на Върховния касационен съд.

Цената на най-масовия бензин у нас А 95 тества равнища под 2.90 лв. за литър, демонстрират последните данни на профилирания уебсайт Фуело. Въпреки че междинната цена за литър общо за страната остава 2.94, усилват се веригите бензиностанции, които смъкват тази стойност под 2.90 лв.. Ако вземем поради и даваните отстъпки с фирмени карти и отстъпката от страната за частните коли, цената на всеобщи бензин е приблизително 2.70 - 2.75 лв. за литър.

Бившият началник на закритата профилирана прокуратура Димитър Франтишек няма да бъде осъден поради абсурда " Осемте джуджета ". Решението е взето от Върховния административен съд (ВАС) и е дефинитивно, заяви lex.bg.

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се схванаха за удължаването на бюджета. Двете политически сили ще създадат нужното сред първо и второ четене да прокарат главния обществен пакет в поддръжка на най-бедните.

Оптимист съм за съставянето на кабинет - това съобщи по време на визитата си през днешния ден в Пловдив водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че няма значение с чий мандат ще бъде формирано държавно управление.

Общо 35 контракта за планиране и строителство са подписани досега за модернизацията и оборудването на летище „ Граф Игнатиево “ в очакване на новите самолети F-16 Блок 70. Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов. Предстои сключването на още 11 контракта по разнообразни действия за подготовка на летището за идването на самолетите. Първите контракти са подписани през 2020 година, разяснява министърът1 представен от " Марица ".

Нидерландия е подготвена да подари на България самолети Ф-16, в случай че се съгласим да предоставим нашите МиГ-29 и Су-25 на Украйна. Това твърди депутатът Ивайло Мирчев. Чрез профила си в интернет той приканва служебният кабинет да стартира нужните процедури незабавно.

" Господин министър председател, или си противоречите, или не си говорите в Министерски съвет, или не знаете какво вършиме ", сподели от парламентарната естрада ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова в отговор на изказванието на служебния министър председател Гълъб Донев, че служебното държавно управление няма право да образува политика по приходите, заяви " Фокус ".

Тя даде откъс от 10 август на министъра на труда и обществената политика от служебния кабинет: " Служебният кабинет ще предложи на Народното събрание и разисква със обществените си сътрудници минималната заплата от първи януари да стане 770 лв. ", т.е. по техни калкулации тогава 50% от междинната заплата.

" Господин министър председател, с това ви оборвам тезата, че служебният кабинет не можел, нямал право и не предвиждал нарастване на заплатите. Вие ги предвиждахте през август. Сега сме ноември, какво се е случило оттогава до в този момент, че концептуално преосмислихте конституцията и законите на страната, за това че служебният кабинет не може да вдигне заплатите ", добави Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР