Ако изборите бяха днес и Демократична България“ и Продължаваме промяната“

...
Ако изборите бяха днес и Демократична България“ и Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

Ако изборите бяха днес: ДБ изпреварва с малко ПП, ако са заедно - пак са втора сила

Ако изборите бяха през днешния ден и „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ се явяват настрана, дясното обединяване би имало минимална преднина пред партията на Кирил Петков и Асен Василев. Това демонстрира неоповестено проучване на „ Алфа Рисърч “, с което разполага. То евентуално е правено за вътрешнопартийна приложимост и по тази причина не е разгласено.

Първа политическа мощ с 23,1 % от твърдо гласуващите още веднъж би била ГЕРБ. „ Възраждане “ ще е втора в Народното събрание – 12,5%, само че при положение, че Политическа партия и Демократична България се явят дружно - второто място още веднъж ще е тяхно.

Третото остава за Българска социалистическа партия – 9,5%. Изследването демонстрира, че при настрана явяване Демократична България би събрала 9,6% от гласовете на твърдо решилите да гласоподават, а Политическа партия – 9,4 на 100.

Следва Движение за права и свободи – 7,7 на 100, а в Народното събрание още веднъж би намерила място и Има Такъв Народ – 5,3 %.

Данните от неоповестеното проучване на " Алфа Рисърч ".
Изследването е извършено по поръчка на една от политическите партии, които вземат участие в ръководството, през първата половина на януари, като действително работата на терен е обхванала по едно и също време интервала преди експлоадирането на имотния скандал „ Чаталджа “, в който бяха забъркани Асен Василев и Даниел Лорер, и седмицата след разгръщането му.

" Една жълта история. Аз не мисля, че има скандал ". Асен Василев чака да остане министър след " Чаталджагейт "
Бойко Борисов остава първи по утвърждение измежду политическите водачи на така наречен (не)коалиция. Той получава 22,6 на 100 от позитивния избор на гласоподавателите, а негативно отношение показват 50,4 % от интервюираните.

Както и при партийните желания, второто място измежду водачите е за Христо Иванов, а не за съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев. Иванов получава доверието на 14,9 % от гласоподавателите, а негативното отношение към него е най-ниското – 47 на 100. Одобрението към Асен Василев е 13,4 на 100, неодобрението – 57,4%. Положително отношение към Кирил Петков показват 12,3 % от гласоподавателите, не го харесват 60,4 на 100.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР