Ако изборите бъдат разделени в две отделни дати с отстояние

...
Ако изборите бъдат разделени в две отделни дати с отстояние
Коментари Харесай

Елена Дариева: Ако изборите бъдат разделени, това ще създаде проблеми, с каквито до момента не сме се сблъсквали

Ако изборите бъдат разграничени в две обособени дати с разстояние от седмица или две - това ще сътвори голям брой проблеми, с каквито досега не сме се сблъсквали. За това предизвести в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " социолога Елена Дариева.

" Проблемите не са единствено от техническо естество, които да засягат единствено работата на Централната изборна комисия и Секционните изборни комисии по места. Става дума за съдържателни проблеми от вида на по какъв начин ще се проведат предизборните акции. Ако те са месец преди датата на изборите, те неизбежно ще съвпаднат. Имаме рекомендации и от Венецианската комисия, и от Европа, че изборите за Европейски парламент е по-добре да се проведат независимо, само че и акциите не е добре да съответстват. Имаме доста механически проблеми, напълно основателни са ни и опасенията, че откакто ние бяхме към този момент в един непрекъснат избирателен цикъл и наклонността е ясна - непрекъснато спадаше делът на гласоподавателите, въпреки това растежа на поддръжката за квадратчето " Не поддържам никого ", което на последните избори през април 2023 година, в случай че имаше опция, можеше да образува независима парламентарна група ", обърна внимание Елена Дариева.

Все по-голямата част от хората се чувстват непредставени, въпреки това социологът изясни, че легитимността на едно бъдещо национално заседание е под сериозна заплаха.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР