Ако избирателят покаже своя вот, заснеме вота си или представи

...
Ако избирателят покаже своя вот, заснеме вота си или представи
Коментари Харесай

ЦИК апелира: Не снимайте бюлетината — гласът ви няма да се зачете

Ако гласоподавателят покаже своя избор, снима вота си или показа хартиена бюлетина с неподходящ номер на номера в кочана, тази бюлетина не се пуска в изборната кутия, предизвестява ЦИК. 

На гласоподавателя не се дава втора хартиена бюлетина и не се позволява да гласоподава.

При сниман избор и показан избор СИК неотложно афишира хартиената бюлетина за недействителна и отбелязва това събитие върху бюлетината и в рубрика „ Забележки “ на изборния лист. Хартиената бюлетина се унищожава с надпис „ Недействителна по член 227 ИК “ (заснет вот) или „ Недействителна по член 228 ИК “ (показан вот).

При противоречие на номера на хартиената бюлетина с номер в кочана тази бюлетина се афишира за недействителна и това събитие се отбелязва върху бюлетината и в рубрика „ Забележки “ на изборния лист. Избирателят не се позволява наново до гласоподаване.

По-рано през днешния ден ЦИК одобри решение да не се считат за невалидни бюлетините, върху които се получават белези от попълването на други бюлетини, сложени една върху друга. Повод за решението са сигнали, получени от жители, осведоми Цветозар Томов от ЦИК. По време на съвещанието на ЦИК беше конкретизирано, че сходни размазвания се получават и от печатите, които секционните изборни комисии слагат върху бюлетините. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР