Ако искате увлекателно занимание, с което да убиете скуката, потопете

...
Ако искате увлекателно занимание, с което да убиете скуката, потопете
Коментари Харесай

Карта сравнява най-скъпите градове в света

Ако желаете увлекателно занятие, с което да убиете скуката, потопете се в атрактивно поднесената статистика на Еxpatistan, която съпоставя стандарта на живот в градовете по света. Eкипът на Еxpatistan е пресметнал разноските за живот в стотици градове по света въз основата на цените на жилищата, облеклата, превоза, медикаментите и храната. В класацията участва и София (с показател 84). 

Градовете са класирани по показател на виталните разходи, като в алено са най-скъпите градове, а в зелено – тези, в които цените са по-ниски. 

Цюрих  е най-скъпият град в Европа и дружно с туристическия рай  Гранд Кайман споделят първото място в международната ранглиста с показател 299. Ако желаете да наемете едностайно жилище там, би трябвало да се отделите над 1500 евро на месец, а в случай че желаете приблизително огромен апартамент в по-скъп регион, наемите могат да доближат до 3480 швейцарски франка или над 3200 евро.

В челната петорка попадат още  Ню Йорк ,  Женева  и  Сан Франциско .

Лондон, който в последните години най-често оглавяваше класацията , през 2016 година е едвам на 11 място с показател 252, като преди него са  Рейкявик  (Исландия),  Хонг Конг  и  Вашингтон , дружно с още градове в Швейцария.

На дъното на класациата на огромните градове е  Кайро , дружно с  Мадрас  в Индия и грузинската столица  Тбилиси . В последната петорка откриваме и  Киев  с показател 69, предшестван от Хайдерабад в Индия.

Прочетете цялостния текст на страницатa на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР