Ако искате пъстри яйца за вашата великденска трапеза , пригответе

...
Ако искате пъстри яйца за вашата великденска трапеза , пригответе
Коментари Харесай

Най-красивите яйца се правят на пара: Лесно е, няма две еднакви (видео)

Ако желаете пъстри яйца за вашата великденска софра, пригответе ги по този способ. Не е комплицирано, а резултатът е магически! Яйцата на пара стават необикновено красиви и цветни, а шансът да се повтори забавната шарка е нулев. Ето какъв брой е елементарно:

Необходими съставки:
10-15 яйца
бои за яйца – червен, наследник, зелен и виолетов цвят бои на прахуляк – по 2 броя от всеки
около 1 чаша винен оцет
метален гевгир
Цялата процедура по боядисването на великденски яйца на пара може да видите във видеото по-долу:

Решихме да споделим с вас един прелестен и автентичен метод за декориране на яйца. Това е изключително потребно, в случай че желаете да покажете на всички посетители и родственици своя артистичен дух и творчество! Великденските яйца са знак на този ярък празник. Можете да ги украсите безусловно по всевъзможен метод. Например, употребявайки техниката на декупаж.

Ще ви е належащо:
бели сварени яйца;
четка;
обикновени салфетки с шарки;
вода;
2 ч. л. нишесте;
хранителни бои по ваш усет.

Какво да вършим

Вземете салфетки с дребни рисунки, които харесвате. Изрежете цветя – пеперуди, зайци и всевъзможни други рисунки от салфетките. Разстелете рисунките върху повърхността на яйцето с леко навлажнена четка. Много е значимо да се опитате да изгладите всички гънки – с цел да стане красиво. Сега вземете царевичното нишесте (2 ч.л.), разбъркайте го с 50 грама вода, сложете сместа на дребен огън и нагрейте за към минута, като разбърквате. След като изцяло сте украсили яйцето, отново благодарение на четката леко намажете яйцето със сместа от нишесте и го оставете да изсъхне. Когато яйцата са изцяло сухи (отнема не повече от половин час), покрийте ги с обагрен пласт “лепило ”. За да извършите това, прибавете боята за яйца към малко количество вода и нишесте.
Определено ще се получи доста хубаво и автентично! Бъдете сигурни.
Хареса ли ви концепцията? Експериментирайте самоуверено!
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР