Ако искате новата ви кухня да е оборудвана с вградена

...
Ако искате новата ви кухня да е оборудвана с вградена
Коментари Харесай

6 съвета къде да поставите фурната за вграждане

Ако желаете новата ви кухня да е оборудвана с вградена фурна, може да извършите мястото доста по-ергономично и да получите повече пространство за готвене или предпазване. Но също по този начин е значимо да обърнете внимание на мястото на фурната, с цел да може самата тя да бъде практична и комфортна за потребление. Ето какво знаят и какви правила съблюдават дизайнерите при вграждането на фурни.
Според удобството при потребление на фурната
Мястото на фурната би трябвало да бъде по този начин определено, че да има задоволително място в шкафа, само че и отвън него. Трябва да можете свободно да отваряте вратата на уреда и тя да не запречва вратата на кухнята, терасата или прозореца да вземем за пример.

Обърнете внимание и на височината. Може да ви се стори комфортно да сложите фурна за вграждане на равнището на очите ви, с цел да следите по-лесно приготвянето на храната. Но също по този начин е значимо да можете елементарно и безвредно да стигате до тавата, когато отворите вратата на фурната. За тази цел е по-удобно да бъде сложена по-ниско.
Според работния триъгълник
Добре плануваната кухня има така наречен „ работен триъгълник “ – това е триъгълникът, който се образува сред хладилника, мивката и печката. В идеалния вид кухнята има следните прилежащи елементи: ледник – плот за артикули – мивка – плот за артикули – печка. Преценете деликатно кой апарат къде следва и може да се намира, с цел да готвите по-бързо и елементарно.
Според температурата
Фурната отделя съществено количество топлота, тъй че я сложете надалеч от хладилника – по този начин ще спестите електрическа енергия и ще му осигурите по-дълъг живот. За препоръчване е да я поставите по-далече от всички останали уреди, както и от мивката – не бихте желали да миете чинии дълго време, застанали тъкмо до нагрята фурна. Постарайте се да държите на разстояние и шкафовете за предпазване на храна, които също няма потребност да се нагряват.

Не на последно място, уверете се, че материалите на шкафа , в който ще монтирате уреда, устоят на висока температура.
Според електричеството
И още нещо, което би трябвало да имате поради при установяване на мястото на тя ще има потребност от ток. Така че е значимо да сте сигурни, че до определеното от вас място има достъп до контакт.
Според размера
Макар че са общоприети, размерите на фурните за вграждане въпреки всичко оферират няколко разновидности. Важно е да синхронизирате определения модел на фурна с размерите на шкафа, в който ще я вграждате. Ще е по-лесно, в случай че вършиме кухня по поръчка, само че при готовите кухни ще би трябвало да се съобразите с опциите на шкафовете.
Според цялостното улеснение на кухнята
Ако сложите фурна за вграждане под плота, ще спечелите повече място за подготвяне на храната, само че ще би трябвало непрекъснато да се навеждате. Ако я вградите във висок долап на равнището на очите си, може да ви е по-лесно да работите с нея, а също по този начин ще имате опция да вградите и няколко фурни една над друга. Но това може да отнеме от мястото ви за предпазване на съдове и артикули. Тук най-хубавото решение е самостоятелно и зависи на първо място от вашите цели и от честотата на потребление на фурната.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР